Culy
Culy Inspiratie 28 augustus 2013

Marou chocolade om bij weg te dromen

Dol op chocolade, dat zijn wij! We smolten dan ook bij het zien van deze prachtige (én lekkere) chocolade van het Franse merk Marou, gemaakt van alleen Vietnamese ingrediënten. 

Alleen al de verpakking is om op te eten, en dan hebben we het nog niet eens over de smaak. Het Franse bedrijfje Marou maakte vijf verschillende chocoladerepen (allemaal puur met een verschillend percentage cacao), en won zelfs een Academy of Chocolate award. Daarnaast maken ze alleen ‘trea-to-bar’-repen, wat inhoudt dat ze worden gemaakt in het land waar de ingrediënten vandaan komen.

Chocolade2

Mooi is dat alle chocolade van slechts twee producten wordt gemaakt: cacaobonen en suikerriet. Het bevat dus geen melk, noten, soja, vanille of andere toegevoegde ingrediënten en smaakmakers (dus: glutenvrij én vegan!).

En ondanks dat de kleine plantages die gebruikt worden voor de chocolade, geen officieel fair trade keurmerk kunnen betalen, verzekert Marou ons wel dat hun chocolade op duurzame en verantwoorde wijze is gemaakt.

Momenteel wordt de chocolade in verschillende speciaalzaken over de hele wereld verkocht, waarvan twee in Nederland (Chocolátl in Amsterdam en Tape in Arnhem). Online koop je de repen via Dark Chocolate Imports voor €6,75 per reep van 100 gram.

LES0002Chocolade3

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Marou chocolade om bij weg te dromen
Sluiten