Man bijt hond gaat op zoek naar hét Nederlandse sushi-talent

Man bijt hond gaat vanaf maandag 20 april t/m vrijdag 8 mei op zoek naar de beste amateur sushikoks van Nederland. 

Samen met de Japanse topchef Akira Oshima (71) gaat het NCRV-programma op zoek naar sushi-talent. Vele amateurkoks hebben zich opgegeven om de strijd aan te gaan; negen van hen zijn geselecteerd om aan deze spannende kookwedstrijd mee te doen.

Uiteindelijk zullen de drie beste sushi-amateurs op vrijdag 8 mei in de finale strijden om de titel “Beste amateur sushi-kok van Nederland”.

De jury

De jury bestaat uit Akira Oshima en Joël Broekaert. Oshima kwam in 1971 van Tokio naar Nederland en was 33 jaar chef van restaurant Yamazato in het Okura Hotel in Amsterdam. Daar kreeg hij in 2002 een Michelinster voor. Hij is de grondlegger van de Japanse keuken in Nederland, maar inmiddels is Oshima met pensioen en woont nog altijd in Nederland.

Hij wordt bijgestaan door journalist en culinair columnist van NRC en Vrij Nederland Joël Broekaert. Hij staat bekend als ‘de alleseter’ en is dan ook van alle markten thuis. Zijn belangrijkste criterium voor eten: ‘er moet spanning in zitten’.

Man bijt hond zoekt: amateur sushi-talent! vanaf maandag 20 april om 18.50 uur op NPO 2.

Man bijt hond sushi
Fotograaf: Laurance Otten

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!