Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Inspiratie 28 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 31 juli t/m 6 augustus: een makkelijk weekmenu vol comfort food

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. In dit makkelijke weekmenu genieten we van comfortgerechten als chilisoep en pizza in een kom. Comfort food it is!

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Een makkelijk weekmenu vol comfort food

Maandag

Chili con carne, maar dan in de vorm van een soep. Dat is hoe we deze chilisoep met gehakt, kidneybonen en maïs het best kunnen beschrijven. Het is een makkelijk kommetje comfort food dat we op de Culy-redactie het hele jaar door kunnen eten. Een superfijn en kruidig maaltje om de week mee te beginnen, want terwijl de soep pruttelt, kun jij even relaxen.

Chilisoep

> Recept: Chilisoep met gehakt, kidneybonen & maïs (chili con carne, maar dan als soep)

Dinsdag

Comfort food en salades? Ja zeker, deze twee woorden passen zelfs hartstikke goed bij elkaar! Deze Aziatische kipsalade levert het bewijs. De salade zit namelijk bomvol met smaakmakers als koriander, munt, vissaus en sjalotten-olie. Met zo’n ingrediëntenlijst weet je eigenlijk al dat het niet kan misgaan.

Aziatische kipsalade
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: Culy Homemade: pittige Aziatische kipsalade met gebakken uitjes

Woensdag

Op de Culy-redactie zijn we pastalovers en onze collectie met pastarecepten stijgt de pan uit. Iedere week staat er daarom wel een pastarecept in ons makkelijke weekmenu, want wat is een makkelijk weekmenu zonder een snel pastarecept? Voor dit weekmenu hebben we gekozen voor een snelle zomerpasta met doperwten en citroen die je binnen 15 minuten op tafel zet.

Frisse zomer pasta met doperwten en citroen voor lunch op kantoor
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: Culy Homemade: snelle zomerpasta met doperwten en citroen

Donderdag

Zin in iets lekkers, maar écht geen zin om te koken? Sluit de afhaalapp maar, want zelfs binnen 5 minuten kun je een smakelijke maaltijd op tafel zetten. Dat bewijzen we met deze egg fried rice die een vast plekje heeft in het weekmenu van Culy’s Ogechi. Waarom? Krokante rijst, zachte ei, umami én de frisheid van een bosuitje… Als dit geen comfort food is weten we het ook niet meer.

egg fried rice | comfort food | makkelijk weekmenu
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

> Recept: Culy Basics: simpele gebakken rijst met ei (egg fried rice) – klaar in 5 minuten!

Vrijdag

Op de Culy-redactie vinden we dat gnocchi de hoofdprijs wint als het gaat om comfort food. Niet alleen omdat het zulke zachte deegkussentjes zijn, maar ook omdat je gnocchi zo makkelijk kunt bereiden. Een gnocchirecept mag daarom absoluut niet ontbreken in dit makkelijke weekmenu. Een van onze favorieten? Dat is deze gnocchi met courgette, bruine boter en citroen.

Gnocchi recept met spinazie en courgette | comfort food | makkelijk weekmenu
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Recept: Culy Homemade: gnocchi met courgette, bruine boter en citroen

Zaterdag

Alles uit ‘t vuistje zien we direct als comfort food. Zo ook deze mitraillette: een broodje met shoarma, friet en groenten. Loopt het water je al in de mond? Erg verfijnde kost is het niet, maar ons zul je niet horen ontkennen dat zo’n hap van tijd tot tijd gewoon gigantisch goed smaakt.

mitraillette | comfort food | makkelijk weekmenu
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: Culy Homemade: mitraillette (broodje met shoarma, friet en groenten)

Zondag

Zelf pizza maken is heerlijk, maar niet iedereen zit te wachten op een zelfgemaakte pizzabodem. Je kunt ervoor kiezen om een kant-en-klare pizza te kopen, maar je kunt ook eens een pizza zonder korst maken. Oftewel: een pizza in een kom. Dat betekent geen gedoe met deeg kneden en nul risico op zompig pizzadeeg. Kortom: deze pizza in een kom is puur comfort. Perfecte manier om een makkelijk weekmenu af te sluiten.

pizza in een kom
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Recept: Culy Homemade: pizza zonder pizzakorst (pizza in een kom)

Nog een makkelijk weekmenu nodig? Check onze andere weekmenu’s:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.