Makkelijk weekmenu 28 april t/m 3 mei: lekker veel groenten
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F02%2FDSC07245.jpg)
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week in het weekmenu: recepten met lekker veel groente.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Weekmenu voor 28 april t/m 3 mei
Maandag
Een gezonde Mexicaanse fajitabowl met steak en lekker veel groenten is precies waar een maandag om vraagt. Het is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd, en zit boordevol smaak! Daar zorgen de heerlijke kruiden wel voor.
> Naar het recept: gezonde Mexicaanse fajita-bowl met steak, paprika en mais
Dinsdag
Deze geweldige pasta heeft niet alleen een vrolijke, lenteachtige groene kleur, maar zit ook nog eens boordevol groente! Ideaal voor wanneer je kinderen meer groenten wil laten eten of wanneer je zelf wat vitaminetekort hebt. En niet te vergeten: natuurlijk is deze heel snel, in een handomdraai gemaakt. Beter kun je ’t op de dinsdag niet krijgen
> Naar het recept: mafaldine met spinazie, bonen en groene groentes
Woensdag
De dag waarop je het vaak even niet meer ziet zitten. Een lange werkdag achter de rug, en het weekend lijkt nog zo ver weg te zijn. Oftewel: even geen zin om uitgebreid en lang te staan koken. Deze roerbakmie comes to the rescue! Binnen 20 minuutjes staat ‘ie al op tafel. Met heel veel groente natuurlijk!
> Naar het recept: roerbakmie met kip en een flinke berg groenten
Donderdag
Heb je ook wel eens dat probleem dat je een klein beetje rijst wilt koken, maar ineens er een familie van 8 van kan eten? Vinden wij juist een fijn ongelukje eigenlijk; bewaar die rijst eens in de vriezer, en gebruik het later opnieuw – bijvoorbeeld voor dit recept! Deze rijst van de bakplaat is zó makkelijk, en maakt je doordeweekse gerecht een heus feestmaaltijd.
> Naar het recept: gebakken rijst van de bakplaat
Vrijdag
Deze bloemkoolcouscous is weer zo’n typisch gerecht dat we keer op keer kunnen maken, en nooit verveelt. Het ziet er kleurrijk uit, is snel gemaakt, en zit natuurlijk weer vol met verschillende groentes. Heb je zelf nog wat restjes over? Gooi die er dan lekker bij.
> Naar het recept: Midden-Oosterse bloemkoolcouscous met ovengroente
Zaterdag
We hebben een kleine cheatday, maar dat mag ook wel op een zaterdag. En desalniettemin, zitten er in dit heerlijke broodje – ja, ook broodjes mogen wel eens gegeten worden als avondmaaltijd – alsnog verschillende groenten.
> Naar het recept: mitraillette (broodje met friet, shoarmavlees en groenten)
Zondag
De paddenstoelendashi vergt even wat extra tijd, daarom ook dat we dit Japanse gerecht het liefst op een zondag maken. Het is een echte smaakbom, met ontzettend veel groenten. Zo lekker dat we deze het liefst elke week wel zouden eten.
> Naar het recept: vegan ramen met groenten en gebakken tofu uit JapanEasy