Makkelijk weekmenu 19 t/m 26 mei: elke dag wat anders
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F04%2FIMG_7744.jpg)
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week in het weekmenu: elke dag weer andere gerechten die je in een handomdraai op tafel hebt staan.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Maandag
Oké, first things first. We zien je al denken: elke dag wat anders? Dat doen we toch altijd al? Klopt. Maar dit keer is het écht wat anders. Niet meer twee dagen in de week pasta, of vier keer kip. Genieten to the max, toch? Om te beginnen met een geweldig rijstgerecht, waar we al tijden fan van zijn. En jij ook, na het proeven van dit Singaporese gerecht.
> Naar het recept: snelle Hainanese “chicken rice” (rijst met kip en gember)
Dinsdag
Dit is er weer typisch zo eentje die perfect is na een lange werkdag: een heerlijk, voedzaam – maar makkelijk – ovenschotelgerecht. Gamba’s met bimi, artisjok en citroen zijn nou eenmaal een gigantische lekkere combinatie: met veel volle, maar toch frisse smaken.
> Naar het recept: gamba’s met bimi, artisjok en citroen van de bakplaat
Woensdag
Tja, een lekker pastagerecht kan natuurlijk niet ontbreken. Al helemaal niet wanneer je deze binnen een klein kwartiertje al op tafel hebt staan. Ideaal voor een lange woensdag, lijkt ons.
> Naar het recept: snelle pasta met courgette, worst en mais
Donderdag
Gehaktballetjes gaan er bij ons eigenlijk altijd wel in. Al helemaal wanneer ze in een soort zwembadje van tomatensaus liggen… Een licht pittige, rokerige tomatensaus, verse buffelmozzarella en waanzinnig lekkere gehaktballen maken je lange donderdag dus gegarandeerd beter!
> Naar het recept: ovenschotel met gehaktballen in tomatensaus
Vrijdag
Dat we bij Culy fan zijn van everything noodles is inmiddels wel duidelijk. Vegan én noodles is dan natuurlijk al helemaal top. We kunnen natuurlijk niet alleen vlees of vis eten wanneer het doel is om elke dag iets nieuws te bereiden.
> Naar het recept: udon noedels met oesterzwammen (’n vega recept vol umami)
Zaterdag
Eindelijk weekend. Dat betekent maar één ding: eindelijk tijd voor een heerlijk gerecht waar we wél eventjes in de keuken voor moeten staan. Gelukkig is dat ’t helemaal waard voor dit geweldige Mexicaanse stoofvlees (barbacoa).
> Naar het recept: Mexicaans stoofvlees (barbacoa) met polenta
Zondag
We sluiten deze week natuurlijk weer af met een topper: een pizza met ansjovis en chimichurri. Je leest ’t al, dat wordt ultiem genieten deze zondagavond. Denk: lekker op de bank, gezellig filmpje erbij, en één en al umamibom.
> Naar het recept: pizza met ansjovis en chimichurri