Lekker makkelijk weekmenu voor 21 t/m 27 april
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F04%2FTonijn_ovenschotel_ovenschotel_met_tonijn_1.jpg)
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week: lekker makkelijke gerechten.
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s.
Weekmenu voor 21 t/m 27 april
Maandag
Voor wie nog geen potjes ‘nduja in de voorraadkast heeft staan: ren alsjeblieft nu naar de supermarkt om er een paar te halen. Want deze pittige smeerbare worst is onze beste vriend in de keuken. Zo ook in deze spaghetti met ‘nduja, die we in 10 minuten op tafel zetten met maar 8 ingrediënten. Het meest makkelijke recept in dit weekmenu!
> Naar het recept: spaghetti met ‘nduja
Dinsdag
Smaakt je eten flauw? Harissa is zo’n redder in nood die zelfs de saaiste gerechten spannend maakt. Ook in deze kikkererwtenstoof met paprika speelt ‘ie een hoofdrol. Het resultaat is een kruidig gerecht vol warme smaken. Lekker bij polenta of rijst.
> Naar het recept: kikkererwtenstoof met paprika, harissa en een tahin-citroendressing
Woensdag
Ziek zijn heeft een hoop nadelen, maar in het geval van Culy’s Ogechi was er gelukkig ook een groot voordeel. Terwijl ze ziek was kwam ze namelijk op het idee voor deze geniale Aziatische rijstepap: rice porridge (congee) met de smaken van Hainanese kip met rijst (Hainanese ‘chicken rice’). Een perfect weekmenu-recept voor doordeweeks.
> Naar het recept: hartige Aziatische rijstepap
Donderdag
Niks mis met de kant-en-klare variant op z’n tijd, maar tomatensoep maken met verse tomaten is veel makkelijker dan je misschien zou denken. Met ons favoriete recept voor tomatensoep laten we je ontdekken hoe eenvoudig dit is – én waarom je dit veel vaker zou willen doen.
> Naar het recept: verse tomatensoep
Vrijdag
We love pasta uit de oven! En hoe transformeer je jouw favoriete pasta puttanesca om tot een heerlijke (pasta-)ovenschotel met tonijn? Nou, zo dus! Want met slechts 10 ingrediënten zet je binnen 1 uur deze makkelijke doordeweekse maaltijd op tafel.
> Naar het recept: pasta-ovenschotel met tonijn
Zaterdag
Lamsvlees blijft iets heel speciaals. Zo zacht van smaak en sappig – maar ook heel gauw weer niet. En van droog en taai vlees wordt niemand blij. Hoe zorg je dan precies voor de lekkerste koteletten? We leggen het allemaal uit in dit handige basisrecept, waarin we je vertellen hoe lamskoteletten bakken het beste werkt. Daarbij geven we je 5 fijne basisrecepten om van lamskoteletten marineren een feest te maken.
> Naar het recept: lamskoteletten bakken als een pro
Zondag
Een flinke hand boerenkool per persoon: da’s wat er in deze boerenkool ovenschotel met prei en cannellini gaat. Een vitaminebom dus, en toch zó bevredigend lekker. Een perfect weekmenu-recept voor de zondagavond.
> Naar het recept: ovenschotel met prei, boerenkool en cannellini