Culy
Culy Inspiratie 31 mei 2013

Leuk: hippe stadsimkers maken eigen honing

Als fanatieke bijenhouder en liefhebber van de frisse buitenlucht besloot Cameron Ewing in 2007 met een vriend zijn eigen honingmerk op te starten. Inmiddels is hun honing, met de naam Black Tar Honey, een tikje een uit de hand gelopen hobby geworden… 

De bijen houden de stadsimkers gewoon gezellig op hun dak en de honing verkopen ze (onder andere) zelf in hun webshop. Waarom de honing Black Tar Honey heet? ‘Black Tar’ refereert deels naar het zwarte papier wat op het dak van de bijenkorf ligt. Daarnaast spotten ze een beetje met de angst die veel mensen voor bijen hebben – degenen die relaxt blijven als er een zo’n bijtje in de buurt komt zijn op één hand te tellen.

Over de smaak van de honing wordt geen woord gerept (!). Wellicht is het proces van bijen houden van grotere waarde dan het eindproduct. Ook stiekem de droom om zelf bijen te houden en je eigen honing te maken? (!) Lees dan het zes-stappenplan van deze profi bijenhouders om ook zelf bijen te kunnen houden. Toe aan de real deal? Beesomebody schreef ook een boek: ‘A survival Guide To Urban Beekeeping’. Voor de echte fans!

Je koopt deze bijzondere honing in de eigen webshop van Black Tar Honey. Waarschijnlijk is hij erg lekker, want op dit moment is hij helaas uitverkocht.

04_25_13_blacktarhoney_104_25_13_blacktarhoney_404_25_13_blacktarhoney_504_25_13_blacktarhoney_604_25_13_blacktarhoney_7

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Leuk: hippe stadsimkers maken eigen honing
Sluiten