Redactie
Redactie Kooktips 14 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je instant noodles instant veel lekkerder

We gaan een schokkende onthulling doen: op de Culy-redactie zijn we stiekem best wel dol op instant noodles. Jup, die ultragoedkope noodles in een plastic pakje met bijgeleverde kruiden en olie. Maar hoe kun je dit kant-en-klare product nu extra lekker eten?

> Check ook: zelf instant noodles maken (handig mee te nemen naar je werk)

Zo maak je instant noodles veel lekkerder

Regel nummer 1: doe je instant noodles altijd in een leuke bowl en eet ze niet rechtstreeks uit de ‘cups’ waarin je ze vaak in de supermarkt vindt. Dat oogt niet alleen veel smakelijker, het creëert meteen ook ruimte om allerlei lekkere toppings toe te voegen.

1. Voeg sausjes toe

Voeg smakelijke sausjes toe. Denk aan een mix van sojasaus, vissaus, oestersaus, zoete chilisaus, sriracha en hoisin.

2. Voeg gedroogde kruiden toe

Bijvoorbeeld de Japanse shichimi togarashi-mix (gewoon te koop bij de supermarkt, van Original Spices) of chili flakes voor extra pit.

3. Voeg noten toe

Een handje noten doet het altijd goed voor de crunch. Onze favorieten bij noodles zijn gehakte pinda’s of cashewnoten.

4. Voeg verse kruiden toe

Verse bosui in ringetjes, een handje koriander, fijngesneden bieslook, knapperige taugé,.. Wat ons betreft zijn dit soort greens onmisbaar in onze noodles.

5. Voeg een eitje toe aan je instant noodles

Een perfect gekookt eitje (ongeveer tussen zacht en hard gekookt) geeft je noodles meteen een extra opkikker. Wil je variëren, maak dan eens een gebakken ei of – helemaal Aziatisch – een rauwe eidooier.

6. Voeg een restje vlees toe

Heb je nog een restje gebakken kip of varkensvlees in je koelkast liggen? Wat leftover buikspek van de barbecue bijvoorbeeld? Perfect voor door je instant noodles!

7. Voeg chili-olie toe

Fan van spicy food? Druppel dan wat chili-olie op je noodles. Onze favo? Deze chili-olie met tofublokjes van de toko. Onweerstaanbaar.

chili olie met tofu
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

8. Voeg (ingelegde) groenten toe

Heb je nog ergens een bakje ingelegde groenten staan? Iets van radijsjes, komkommer, rettish, wortel, misschien? Mik er dan maar gauw een handje van bij je noodles. Ook een goeie optie: paksoi of babymaïs uit blik.

> Tip: DIY: groenten inmaken

9. Voeg zeewier toe

Heb je nog ergens wat norivellen liggen? Knip de nori dan in reepjes om over je bowl te strooien of schik een brede strook nori aan de rand van je kom. Umami all over.

10. Voeg (gedroogde) paddenstoelen toe

Gedroogde paddenstoelen zijn zó handig om in huis te hebben! Laat ze samen met de noodles in het heet water garen en je hebt meteen een extra smaakmaker in je noodlesoep. Gedroogde paddenstoelen liggen in heel wat varianten bij de toko: een goed voorraadkast-ingrediënt!

Meer met noodles?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.