De perfecte kip maak je in de oven én de magnetron

Culy 27 jun 2016 Koken & bakken

De perfecte kip maak je in de oven én de magnetron. Door de magnetron krijgen de poten al wat garing, en hoeft de kip nog maar 35 minuten in de oven.

Een geweldige tip van Koken met kennis. Check bovenstaande video om te zien hoe je de perfecte kip gaar krijgt!

Het recept

Verwarm de oven voor op 200 graden (onder en boven warmte) of 180 graden (hete lucht).

Schil met een dunschiller de buitenste schil van de citroen. Neem alleen het gele mee en zo min mogelijk van het wit, dat is bitter. Pureer in een smalle maatbeker de olie, het zout, paprikapoeder, pepertjes en citroenschil.

Dek de borstfilets van de kip af met aluminiumfolie en zet de kip in de magnetron. Verhit de kip op 800 Watt telkens ongeveer 15 seconden in de magnetron. Wacht dan een paar seconden en verhit dan weer 15 seconden. Ga hiermee door tot de kippenpoten handwarm aanvoelen. Dat duurt zo’n 1,5 a 2 minuten. De poten moeten naar een temperatuur van ongeveer 40 graden. In bovenstaande video leggen we uit hoe je dit doet.

Zet de kip in een bakblik of ovenschaal en kwast in met de marinade. Zet de kip in het midden van de oven en bak 35 minuten op 200 graden (onder en boven warmte) of 180 graden (hete lucht).

de perfecte kip

  • 1 hele scharrel of bio kip van 1,5 kilo
  • 100 ml olie (koolzaad of zonnebloem)
  • 10 gram zeezout
  • 1,5 theelepel (gerookt) paprikapoeder
  • 3 gedroogde rode pepertjes (piri piri)
  • 1 citroen
Reageer op artikel:
De perfecte kip maak je in de oven én de magnetron
Sluiten