Culy
Culy Inspiratie 31 mrt 2014

De koffie van de toekomst komt uit een kraan en zet je met een app

De Quooker kraan kennen we inmiddels allemaal. Maar nu is er ook een kraan ontwikkeld waar koffie uit komt. Wow!

De TopBrewer van het Deense merk Scanomat wil de markt van de koffieapparaten veroveren. De kraan, gemaakt van RVS, is ontworpen om in een tafelblad of keukenblad te worden ingebouwd. Hij is dusdanig gemaakt dat je vanaf de buitenkant niet ziet wat er allemaal in zit. Zo zit er bijvoorbeeld een klein melkschuimertje in (de kleinste ter wereld) die zichzelf reinigt.

Naast koffie, kan je ook vers drinkwater, kokend water of stoom uit de kraan laten komen. Er hoort een mobiele app (voor Android, iPhone & iPad) bij waarop je kunt intoetsen wat je uit het apparaat wil laten komen: van espresso tot cappuccino. De koffie wordt vervolgens gezet met verse koffiebonen. En dat gaat vliegensvlug: een cappuccino zetten duurt dertig seconden. Daarna maakt het apparaat zichzelf direct schoon.

De distributeur in Nederland is het bedrijf Brandsma Koffie in Bolsward. De TopBrewer is daar te koop (particulier en zakelijk) of te huur. Goedkoop is de TopBrewer niet: het basis apparaat kost €7000 (inclusief installatie), en is tevens uit te breiden met meer tools.

Wij weten wel wat we op ons verlanglijstje zetten deze feestdagen…

Topbrewer2
Bron: Scanomat

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

Word lid van de lekkerste community van Nederland

Reageer op artikel:
De koffie van de toekomst komt uit een kraan en zet je met een app
Sluiten