Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Inspiratie 24 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu voor 27 maart t/m 2 april: kleurrijke gerechten voor de lente

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. De lente is gearriveerd, maar het regenachtige weer heeft ons nog niet verlaten. Daarom tippen we in dit weekmenu kleurrijke gerechten om de zon alsnog in huis te halen.

> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Maandag

We beginnen dit kleurrijke weekmenu sterk met ons favoriete comfort food: Koreaanse bibimbap. Het is hartig, verwarmend, vullend, troostend. Eén hap van een goede bibimbap en je zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Laat je trouwens niet afschrikken door de ingrediëntenlijst, de meeste ingrediënten heb je al in huis.

Zelf bibimbap maken
Nancy van Batenburg voor Culy

> Culy Homemade: ons favoriete recept voor bibimbap (Koreaans comfort food)

Dinsdag

Curry’s zijn een ultieme shortcut naar exotische sferen. Deze Aziatische curry met eend is verwarmend en verfrissend tegelijk. Gele curry, groene kruiden, zoete aardappel en knapperige eend… Dit wil je.

kleurrijk weekmenu
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Culy Homemade: frisse Aziatische curry met eend

Woensdag

De goede oude aardappelsalade is natuurlijk niets nieuws onder de zon. En deze aardappelsalade met het beste van de lente mocht daarom niet ontbreken in dit kleurrijke weekmenu.

Aardappelsalade lenterecept
Nancy van Batenburg voor Culy

> Culy Homemade: aardappelsalade met het beste van de lente

Donderdag

Fleuriger dan dit wordt ‘t niet in de kleurrijke weekmenu. Deze pasta primavera is onder andere gevuld met asperges en parmaham en heeft een knalgroene saus van doperwten. Dat maakt ‘m lekker licht en dus perfect voor de lente. De volgende dag is de pasta ook heel lekker als lunch, als een koude pastasalade.

Pasta primavera
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Culy Homemade: pasta primavera met groene asperges, doperwtencrème en parmaham

Vrijdag

Deze kleurrijke nachoschotel met Aziatische twist is hét gerecht om het weekend mee in te luiden. Op de Culy-redactie zijn we er helemaal lyrisch over, net als John Williams nadat we ‘m de nachos lieten proeven bij Sublime. Niet alleen omdat ‘ie zo lekker is, maar ook omdat je deze kleurrijke nachobakplaat binnen no-time op tafel zet.

Aziatisch geïnspireerde nacho's
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Culy Homemade: nachoschotel met een Aziatische twist

Zaterdag

Het weekend is ideaal om te snacken, met pizza bijvoorbeeld. Dat hoeft trouwens niet eens zo ongezond te zijn, kijk maar naar deze regenboogpizza’s met verstopte groenten. Handig voor wie kinderen heeft die weigeren om groenten te eten, of voor wie zelf gewoon een gezonder alternatief verkiest.

regenboogpizza's groentesnacks
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Culy Kids: regenboogpizza’s met stiekem heel veel groenten

Zondag

Ze zien er misschien wat ingewikkeld (pun intended) uit, met onze instructies maak ook jij in een mum van tijd de mooiste rollen. Die vullen we hier met lekker veel lentegroenten als radijs, tuinerwten, groene asperges en dille. Perfect als recept om dit kleurrijke weekmenu mee af te sluiten.

spring rolls met het beste van de lente
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Culy Homemade: summer rolls met het beste van de lente

Meer inspiratie nodig? Check onze andere weekmenu’s:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.