Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 15 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

De leukste kerstcadeaus onder 15 euro voor foodies

Zoek je nog een leuk kerstcadeau voor een foodie in jouw leven, voor een bescheiden prijsje? Hebben we voor je: 7 x kerstcadeaus onder 15 euro voor foodies.

7 x kerstcadeaus onder 15 euro voor foodies

Zeeuwsche Zoute

Koken met hét zout dat gebruikt wordt door o.a. restaurant RIJKS en patisserie Tout? Zeeuwsche Zoute moet je hebben; de Nederlandse Maldon. Het Zeeuwse zout is wat zouter dan gewoon keukenzout. Dat komt doordat het calcium met de hand wordt afgeschept. Je hebt er dus minder van nodig.

> Potje Zeeuwsche Zoute € 7,95 voor 100 gram, te koop via Bijenkorf

Zeeuwsche Zoute
Bron: Zeeuwsche Zoute

Marmelade met gin-smaak

Er was al een gin vinegar (jazeker!), nu is er ook marmelade met gin-smaak bij Oil & Vinegar. Gemaakt in – hoe kon het ook anders – het land van de gin, Groot-Britannië. Erg lekker op toast. En geen zorgen: de alcohol verdampt door het productieproces, dus alleen de smaak blijft over.

> Gin Lemon Marmalade (220g) – € 6,29 Oil & Vinegar

Gin lemon marmelade
Bron: Oil & Vinegar

Crunchy peas van BitesWeLove

Met kerst draait het om peas on earth, daarom zijn deze chocolate peas van Bites We Love wel zo toepasselijk. Bovendien zijn ze de ideale combi van lekker hoog snaai-gehalte plus verantwoord snacken. Ja, sóms komen die dingen samen en is het leven mooi. Naast de hartige smaken zijn er ook twee nieuwe zoete: Dark Chocolate en Chocolate & Cinnamon Crunchy Peas.

> Crunchy peas van BitesWeLove zijn o.a. te koop bij Jumbo en Shell voor € 2,59 per stazak (100 gram). 

Crunchy Peas
Bron: BitesWeLove

Gimber (brut)

Gimber is een biologisch gemberconcentraat met kruiden en specerijen. Je lengt het aan met water (zowel koud als warm is ‘ie lekker!) of gooit ‘m in een cocktail. Érg lekker, kunnen wij je uit ervaring vertellen. En werkt als een trein tegen een pijnlijke keel.

Het is er nu ook in een versie met 50% minder suiker: Gimber Brut. Zo’n flesje van 200 ml is een leuke introductie voor de foodie in jouw leven. Tip: heb je wat meer te besteden, dan raden we je de giftbox aan met daarin speciaal voor de feestdagen de limited edition: ‘Sweet Lilly’ met passievrucht, ananas en kurkuma. Zo lekker.

> Gimber Brut 200 ml is online te koop en bij geselecteerde concept stores en biowinkels. 

Gimber Brut
Bron: GIMBER

Marmeren onderzetters

Marmer is niet voor niets een veelgebruikte ondergrond voor tafeltjes in restaurants: het is zo verdomde fotogeniek. Dat geldt dus óók voor deze onderzetters. Stiekem gewoon van kurk, maar dat zou je niet zeggen als je naar de print kijkt.

> Onderzetters, set van zes stuks: € 9,95 &Klevering via de Bijenkorf

Onderzetters marmer
Bron: Bijenkorf

Culinair pamflet van Jonneke de Zeeuw (a.k.a. Mooncake)

Dit boekje is een culinair pamflet of ode aan de keukens die Nederland rijk is. Of je nu opgroeide met sellou, sekihan of beschuit met muisjes bij geboortes; madame-jeanette door je stamppot doet (of al in huilen uitbarst bij de aanblik ervan): dit boek is voor jou.

> All inclusive aan de keukentafel van Jonneke de Zeeuw is verkrijgbaar bij de online boekhandel voor € 7,50

All inclusive aan de keukentafel
Bron: Kosmos uitgevers

Keukenthermometer

Een goede keukenthermometer is onmisbaar als je regelmatig vlees of gevogelte klaarmaakt of bijvoorbeeld salted caramel, suikerwerk (marshmallows!). En ook bij het frituren is ‘ie onmisbaar. Deze meet temperaturen van 34 tot 210 graden en kan ook in de oven en magnetron worden gebruikt.

> CDN keukenthermometer, € 12,50 bij Bijenkorf

Keukenthermometer
Bron: Bijenkorf

> Meer cadeautips voor foodies? Check ook 6 x duurzame kerstcadeaus voor foodies

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.