Redactie
Redactie Inspiratie 20 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

In Londen kun je nu naakt dineren (en moet je je telefoon inleveren)

De nieuwste aanwinst in de Londense restaurantscene: The Bunyadi. Hier eet je volledig naakt. Tussen vreemden. En op het menu: veelal veganistische gerechten.

De zaak is een pop-up restaurant, en opende vorige week op een geheime locatie. Sinds The Bunyadi online werd aangekondigd, afgelopen april, probeerden 46.000 mensen (!) te reserveren.

Er is elke avond een vast menu, à 69 pond. Seb Lyall bedacht het concept als de ‘ultieme bevrijding’. Niet alleen de gasten hebben weinig kleren aan; het personeel draagt ook alleen een slip. Daarnaast is het interieur sober en het eten veelal vegan. En: telefoons mogen niet mee naar binnen.

Bron: Facebook

Uitkleden is optioneel

Gasten kunnen zich bij binnenkomst uitkleden in een kleedruimte en krijgen een badjas en slofjes. Mobieltjes worden ingeleverd. Je hoeft overigens niet compleet naakt te gaan, als je dat niet wil. Volgens de eigenaar kiest ongeveer 80 procent van de gasten om zich volledig uit te kleden.

De zaak biedt privacy door de ruimte op te delen in kleinere ruimtes, afgeschermd door bamboe kamerschermen. Dat scheelt weer.

Benieuwd? Reserveren kan via de website.

Wanneer de zaak weer sluit, is nog niet bekend. Maar dat er weinig foodfoto’s op Instagram uit The Bunyadi zullen komen, dat is een ding wat zeker is.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
In Londen kun je nu naakt dineren (en moet je je telefoon inleveren)
Sluiten