Hoeveel is een cup?

In veel Amerikaanse recepten zie je vaak ‘cups’ staan. Maar hoeveel is een cup? We leggen het uit.

Er zit een verschil tussen vloeibare ingrediënten in cups (zoals water of melk) en droge ingrediënten (zoals bloem, suiker, boter, et cetera).

Vloeibare ingrediënten in cups:

1/8 cup: 30 mL
1/4 cup: 60 mL
1/3 cup: 80 mL
1/2 cup: 120 mL
2/3 cup: 160 mL
3/4 cup: 180 mL
1 cup: 240 mL
1 1/2 cups: 350 mL
2 cups: 480 mL
3 cups: 700 mL
4 cups: 950 mL

Droge ingrediënten in cups:

Bloem:

1 cup: 120 gram
3/4 cup: 90 gram
2/3 cup: 80 gram
1/2 cup: 60 gram
1/3 cup: 40 gram
1/4 cup: 30 gram

Kristalsuiker: 

1 cup: 200 gram
3/4 cup: 150 gram
2/3 cup: 130 gram
1/2 cup: 100 gram
1/3 cup: 65 gram
1/4 cup: 50 gram

Bruine basterdsuiker:

1 cup: 180 gram
3/4 cup: 135 gram
2/3 cup: 120 gram
1/2 cup: 90 gram
1/3 cup: 60 gram
1/4 cup: 45 gram

Boter:

1 cup: 240 gram
3/4 cup: 180 gram
2/3 cup: 160 gram
1/2 cup: 120 gram
1/3 cup: 80 gram
1/4 cup: 60 gram

Grofgehakte noten:

1 cup: 150 gram
3/4 cup: 100 gram
2/3 cup: 100 gram
1/2 cup: 75 gram
1/3 cup: 50 gram
1/4 cup: 40 gram

Geraspte Parmezaanse kaas:

1 cup: 90 gram
3/4 cup: 65 gram
2/3 cup: 60 gram
1/2 cup: 45 gram
1/3 cup: 30 gram
1/4 cup: 22 gram

stock

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!