Culy
Culy Inspiratie 21 augustus 2016

Hoera: Culy.nl bestaat 5 jaar!

Het is vandaag 21 augustus, de dag dat Culy.nl 5 jaar bestaat. VIJF JAAR! De tijd is onwijs gevlogen en we willen jullie graag meenemen door de jaren heen. En scroll vooral verder, want onderaan dit artikel hebben we een toffe winactie.

Culy werd op 21 augustus 2011 opgezet door Wayne Parker Kent (uitgeverij van allerlei online magazines) en Monique van Loon.

De site had als motto “dagelijks culinair genieten” en stond bomvol met grappige foodhacks, culinaire video’s, foodtrends uit binnen- en buitenland, en natuurlijk recepten. Er was een rubriek ‘restaurants’, maar er werd nog maar weinig gerecenseerd.

Het Culy Dagmenu had een prominente plek op de homepage, en de kleur oranje (die we ‘Culy oranje’ noemen) natuurlijk ook.

culy-nieuwe-topmenu

In 2014 kreeg de site een grote make-over. Het dagmenu verdween, de foto’s werden groter en het menu werd volledig omgegooid. Best wel even wennen, voor veel vaste bezoekers.

Hotspots werden veel belangrijker, en kregen een prominentere plek op de voorpagina, net als de receptenzoeker. Deze laatste is nog altijd de populairste pagina van onze site!

Culy-2.0-Home-1024

Een jaar later, in 2015, werd de site nog even wat frisser gemaakt. Het menu kreeg kekke icoontjes, het donkergrijze verdween uit het design en ook de recepten- en hotspotzoeker verlieten de homepage.

Het resultaat was een stuk frisser en strakker, met vooral de focus op mooi beeld. Daar zijn we door de jaren heen ook steeds beter in geworden; hadden de beelden in 2011 nog vooral vrolijke, harde kleuren en witte achtergronden, anno nu is het veel subtieler en stoerder geworden.

Ook werd in 2015 Mijn Culy geïntroduceerd, de handige functie waarmee elk artikel op Culy opgeslagen kan worden in een eigen digitale map.

Culy

Dit jaar volgde een nieuwsbrief, waar al vanaf het begin in 2011 om gevraagd werd. Ja, eindelijk waren we om! Wekelijks sturen we op zondag een overzicht van de tofste Culy-artikelen, en we krijgen daar enorm veel respons op.

Vijf jaar Culy heeft ons, naast ontzettend veel plezier gebracht, ook veel geleerd. We weten steeds beter wat de Nederlandse foodie (pardon, culy) zoekt en hoe wij daarin kunnen helpen.

Recepten en hotspots zijn nog altijd veruit het populairst, maar onze bezoeker wil méér dan een standaard soep of een lunchroom in Amsterdam.

Het is dan ook onze taak om de tofste plekjes door heel Nederland (en de hele wereld!) te spotten, steeds originelere recepten te vinden, voorzien van nog mooiere foto’s.

We hopen dat we dit nog lang voor jullie mogen blijven doen, en jullie ons blijven voorzien van feedback (en af en toe complimenten…). Op naar de volgende vijf jaar!

Winactie!

Samen met BitesWeLove hebben we, speciaal voor dit 5-jarige jubileum, een speciale Culy-bite ontwikkeld. In het assortiment is nu de Culy’s favorite bite opgenomen: een mix van knapperige maple-pecan-chocoballetjes en ongebrande pecannoten. Zoetig met een stevige bite, dus.

Nieuwe bites_-3

Om dit te vieren geven we twee enórme potten met deze mix weg. Wil je winnen? Vul dan onderstaand formulier in. Meedoen kan tot 1 september!

[contact-form-7 id=”240106″ title=”Culy 5 jaar”]

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Hoera: Culy.nl bestaat 5 jaar!
Sluiten