Culy
Culy Inspiratie 27 okt 2014

Het bestaat écht: een restaurant waar je afwast in plaats van te betalen

Iedereen heeft de grap wel eens gemaakt of op z’n minst gehoord: de afwas doen in plaats van te betalen in een restaurant. Leuk geprobeerd, maar (helaas) wordt het aanbod over het algemeen afgeslagen. Tot nu… In restaurant Mir in Parijs kon je namelijk écht een handje meehelpen in de spoelkeuken, in ruil voor een volledige lunch of diner. 

Als onderdeel van een marketingstunt van het gelijknamige schoonmaakmiddelmerk, werd gedurende drie dagen een deel van bistro La Bastide d’Opio te Parijs omgetoverd tot een pop-up restaurant.

Hier konden gasten van 16 tot en met 18 oktober genieten van een volledig lunch- of dinermenu. En in plaats van dat de gerechten op de kaart gepaard gingen met prijzen, stond er achter elk een icoontje met wat in ruil daarvoor moest worden afgewassen.

Zo ‘betaalde’ je bijvoorbeeld voor een voorgerecht met mozzarella en tomaat door vier stuks bestek af te wassen, en kostte een eendenpastei het schoonmaken van een pan. Na afloop kregen de gasten een rekening met daarop precies wat ze hadden gegeten en wat ze ervoor in ruil moesten afwassen.

Helaas is het restaurant inmiddels weer gesloten, want wij hadden het best willen proberen!

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

Word lid van de lekkerste community van Nederland

Reageer op artikel:
Het bestaat écht: een restaurant waar je afwast in plaats van te betalen
Sluiten