Culy
Culy Inspiratie 5 jun 2016

Heerlijk ontbijten: 5 x toast met zoete boter

Hoe kan het toch dat iets simpels als toast met boter, zo verschrikkelijk lekker is? Besprenkel met wat grof zeezout, of versier je toast met één van onderstaande zoete verleidingen. 

Maple syrup

De hit van dit moment is toch wel toast met boter en maple syrup. Giet een klein beetje syrup over de beboterde toast of meng van tevoren de boter met een beetje maple syrup. En wil je er echt een feestje van maken? Besprenkel dan nog met kleine stukjes krokante bacon!

Tip: heb je geen maple syrup in huis? Gebruik dan gewoon honing!

Early breakfast

A photo posted by David Lebovitz (@davidlebovitz) on

Chai

Voor een iets kruidiger resultaat meng je de boter (op kamertemperatuur) met wat chai-kruiden. Gebruik maar heel weinig en je hebt gelijk een bom van smaak! Kun je de kruidenmix niet vinden? Gebruik dan speculaaskruiden.

Florist fuel ?☀️#chamomileflowers #chaibutter #rawhoney #seedbread #coldbrew #breakfast @coffeeoutpost @bigspoonroasters @beerawhoney

A photo posted by Greta Pechter (@glasswingfloral) on

Jam

Ben je een echte sweet tooth? Meng dan losgeklopte roomboter met een lepel jam naar keuze. Wij zijn gek op abrikozenjam, maar elke soort werkt. Wat ons betreft lekkerder dan gewoon brood met boter en jam, en ook een stuk subtieler van smaak.

Toast stock

Kaneel-koffie

Tijdens een workshop boter maken, maakten we ooit koffieboter. De smaak komt subtiel naar voren, maar schreeuwt ontbijt! Gebruik hiervoor espressopoeder of gemalen koffiebonen en meng eventueel met een snufje kaneel en bruine suiker. Ook hierbij geldt dat een snufje per boterham al genoeg kan zijn.

Fruity Lucy cinnamon loaf at Mannion & Co the other morning in York, served with cinnamon butter and freshly squeezed orange juice ??

A photo posted by Biscoff Queen (@biscoffqueen) on

Lemon curd

Tot slot een combinatie puur geluk; boter met lemon curd! Meng de twee van tevoren met elkaar, of smeer warme toast in met boter en daarna met een flinke lepel lemon curd. Ontbijt was nog nooit zo lekker.

Toast met lemon curd boter
Bron: Flickr
Reageer op artikel:
Heerlijk ontbijten: 5 x toast met zoete boter
Sluiten