Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 30 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

De favoriete goedkope keukengadgets van de Culy-redactie

In de culinaire wereld draait alles om de perfecte balans tussen smaak, gemak en efficiëntie. Gelukkig zijn er goedkope keukengadgets die als kleine superhelden ons leven in de keuken een stukkie makkelijker maken. Bij Culy zijn we dol op deze slimme vondsten die met een klein budget een groots effect hebben. In dit artikel vertellen we je over onze favoriete keukengadgets. Van hakwonders tot de knijpflessen, deze goedkope must-haves maken koken nóg leuker.

En makkelijker natuurlijk.

Deze goedkope keukengadgets maken ons leven makkelijker

Doe er je voordeel mee en schaf ze direct aan!

Nancy, hoofdredacteur
Favoriete goedkope keukengadget: grote ijsblokjesvorm

“Ik heb ‘m ooit gekregen: een ijsblokjesvorm waarmee je hele grote, vierkante ijsklonten maakt. Ik had toen nog niet kunnen vermoeden dat het zo’n onmisbare keukengadget zou worden. In ieder geval elke vrijdag na 18:00 uur, om het weekend in te luiden met een amaro of een andere lekkere borrel (meestal iets in de categorie bitters of mijn laatste favoriet; Vencocello).

Je wipt ze zo uit de siliconen vorm en we weten inmiddels dat je beter één groot ijsblok aan je drankje kunt toevoegen, dan meerdere kleintjes. Dat smelt langzamer en verwatert je drankje dus niet.

Dit is waarom je beter één groot ijsblok in je drankje kunt doen dan veel kleine ijsblokjes

goedkope keukengadgets ijsblokjesvorm stock unsplash
Bron: Unsplash

Winnie, redacteur
Favoriete goedkope keukengadget: hakmolentje

“‘Van mijn moeder kreeg ik een paar jaar geleden een hakmolentje. Een heel eenvoudig model uit een goedkope supermarkt. Sindsdien is hij een trouwe vriend, eentje die me handige shortcuts biedt op drukke kookmomenten.

Of het nou gaat om pindakruim voor tussen de bao’s, fijne stukjes bosui voor scallion oil of om – pakweg – fijn gemalen porcinipoeder: het is een apparaat om met hart en ziel te koesteren, en dat doe ik dan ook.”

Ogechi, freelance redacteur
Favoriete goedkope keukengadget: 
knijpflessen voor sauzen en olies

“Als je een gerecht maakt met een sausje, moet je ‘m vaak op het eind over het gerecht drizzlen. Dit deed ik altijd met een lepeltje waardoor ik vaak dikke klodders kreeg en de saus ongelijk geportioneerd was. Het zag er niet uit. Met deze knijpflessen is dat verleden tijd. Je knijpt de saus zo over je gerecht en het ziet er prachtig uit. Daarnaast gebruik ik de knijpflessen ook voor kruidenolie en bewaar ik er mijn voorraad zelfgemaakte spicy mayo in.”

goedkope keukengadgets stock spuitfles
Bron: Unsplash

Auke, freelance redacteur
Favoriete goedkope keukengadget: aardappelschilmesje

“Het is het goedkoopste en meest old-school element in elke keuken: het aardappelschilmesje. Sinds jaar en dag favoriet, voor de meest uiteenlopende klusjes – eigenlijk voor alles behalve schillen. Voor het ontkronen van aardbeiden of snijden van fruit of kleine groenten, het nodige precisiewerk dus.

Maar voor zo’n €1 per stuk krijg je simpelweg een hoop waar voor je geld, aangezien ik ‘m ook gebruik voor het openmaken van pakketjes, het afsnijden van slagerstouw en ga zo maar door.”

Martine, freelance redacteur
Favoriete goedkope keukengadget: inklapbaar siliconen vergiet

“Het is het minst sexy voorwerp in mijn keuken, maar sinds ik een moestuin heb is mijn inklapbare vergiet heilig. Buiten dat: de vergieten die ik ooit had waren allemaal onhandig groot en namen teveel ruimte in beslag.

Mijn inklapbare vergiet lag jaren onderin mijn pannenla te verstoffen, maar sinds ik bijna dagelijks sla, radijzen en andere (blad)groentes oogst – en daar véél modder op zit -, kan ik ook niet meer wegkomen met ze niet te wassen. Deze siliconen superster is geweldig en heeft nog nooit zo goed z’n werk gedaan.”

Wil je nog meer inspiratie wat betreft handige keukentools? Verdiep je dan ook eens in de keukentools waar men in de restaurantkeuken bij zweert óf in het handige keukengerei onder de vijf euro.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.