Culy
Culy Inspiratie 8 mei 2013

Guilt-free chocolade: drink cacao thee!

Als je aan chocolade denkt, denk je waarschijnlijk niet meteen aan het woord ‘gezond’. Ha! Toch kan chocolade ook écht healthy zijn. Onlangs spotten we namelijk thee gemaakt van cacao (!). Zou dit dan eindelijk dé oplossing zijn om de hele dag chocolade te eten? 

Eddie van Breukelen van de website Cacaothee.nl ontdekte het godendrankje toen hij op vakantie was in Peru. De bijzondere smaak bleef hem intrigeren dus er ging een voorraadje mee richting Nederland. Eenmaal thuis kon hij de thee tot zijn spijt nergens vinden… Reden voor hem om de thee te importeren en zijn eigen website op te starten.

Waarom het een ‘godendrankje’ wordt genoemd? Dat zit zo: de oude Azteken dronken al cacaothee om de gezondheidsvoordelen die we allemaal wel kennen van bijvoorbeeld rauwe chocolade. Cacaothee heeft dezelfde healthy eigenschappen. Zo bevat het geen caffeïne maar wel theobromine (het stofje in chocolade dat je een gelukkig gevoel geeft). En: het bevat net als andere thee-soorten géén calorieën. Onbeperkt chocolade drinken, wie wil dat nou niet?

Afhankelijk van de oorsprong smaakt elke soort cacaothee weer anders. Cacao uit Peru heeft bijvoorbeeld een sterk chocoladegeur en heeft een rijke, volle smaak. De cacaothee uit Congo heeft juist weer een warmere smaak. Ons lijkt het stiekem lekker om én cacaothee te drinken én het in de vorm van een brok chocolade erbij te eten. Niet zo gezond, maar wel dubbel genieten!

Cacao thee is fair trade, biologisch en je koopt het in losse vorm. Een zakje losse cacaothee van 50 gram kost tussen de €4,95 en €7,95 en is bijvoorbeeld online te koop bij cacao-thee.nl. Wij hebben het verder nog nergens gespot maar we verwachten dat het een trend gaat worden!

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Guilt-free chocolade: drink cacao thee!
Sluiten