Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 28 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

27x de lekkerste gerechten met kip: van kippensoep tot traybake

Het wordt niet voor niets het meest veelzijdige stukje vlees – of nou ja, gevogelte dus – genoemd. Kip is inzetbaar voor vele uiteenlopende gerechten en op talloze manieren te bereiden. Best handig dus om de lekkerste gerechten met kip op een rij te hebben. En wij zijn de moeilijksten niet, dus dat is precies wat we voor je gedaan hebben.

Van gekarameliseerde kip tot kippensoep: zeker weten dat jouw favoriet er tussen zit.

27x de lekkerste gerechten met kip: het meest veelzijdige stukje gevogelte

Kip heeft een niet al te overheersende smaak waardoor maar weinig mensen het niet lekker vinden. Ook een fijne bijkomstigheid: in het geval van kippendijen moet je veel moeite doen om de kip überhaupt droog te krijgen. Ook geschikt voor de beginnende kok dus.

Gerechten met kip uit het vuistje

Een burger met kip of een rijkgevulde burrito: kip is een uitstekende keuze voor gerechten uit het vuistje. Lekker met ingelegde groenten en de meest uiteenlopende sauzen, maar ook tegen een gepaneerde versie zeggen we geen nee. Twijfel je of de kip wel gaar genoeg is? Dat los je op met deze tips.

burritos met limoenkip, kokos en sriracha
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Lekker makkelijk

Je behoefte aan recepten met kip kan maar net zo groot zijn als je behoefte aan makkelijker recepten met kip. Precies om die reden hebben we ook in die categorieën enkele van onze favorieten verzameld. Recepten die soms een beetje hulp behoeven van de bakplaat, maar in die tijd kun jij alvast met het toetje aan de slag.

orzo met kip, citroen en spinazie
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Net even anders

Leuk om klassiekers met kip onder de knie te hebben; nog leuker om buiten de gebaande culinaire paden te treden. Of nou ja, de bekende culinaire paden. Kip speelt in vele eetculturen een grote rol, er valt dus steeds weer wat nieuws te ontdekken. Zoals deze – misschien voor sommigen – verrassende gerechten met kip.

Farinata met kip, olijven en citroen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Salades met kip

Maar we zijn nog niet klaar: want ook salades maken dankbaar gebruik van een stukje kip. Met Aziatische dressing of een klassieke Caesar: ook in deze categorie zijn de mogelijkheden eindeloos. Genoeg reden om eens een salade met kip uit te proberen dus.

Aziatische kipsalade uit Birma/Myanmar
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Kippensoep

Misschien wel de bekendste soep der soepen en daarom ook niet heel gek dat elk land – of zelfs streek – z’n eigen variant heeft. Kennen we ‘m eerst alleen als de ietwat flauw versie van oma’s hand, inmiddels weten we beter en doen we graag wat meer moeite voor een Indische of Italiaanse versie.

Indonesische bakso soep
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.