Culy
Culy Inspiratie 1 december 2015

Genieten tijdens kerst met Culy: dit kun je verwachten

Nog minder dan vier weken en dan staat kerst alweer voor de deur. Wat ons betreft de mooiste tijd van het jaar, want we kunnen ons dagenlang uitsloven in de keuken, zijn in de omgeving van onze liefsten en kunnen boven alles ultiem genieten.

Dat is dan ook gelijk het thema voor Culy’s kerst dit jaar: Genieten. Met een hoofdletter, want dat is voor ons het enige dat telt.

kerst tafel stok

Nu geniet iedereen natuurlijk op zijn of haar eigen manier, of dit nu met een simpele pasta op de bank of een 9-gangendiner aan een volledig gedekte tafel is, maar er is een aantal dingen voor ons heel duidelijk:

– Boter mag. Sterker nog: het moet.
– Wees niet bang voor calorieën, die eet je toch wel en voor je het doorhebt is het weer 1 januari. Goede voornemens zijn er zodat je tijdens kerst extra kunt genieten.
– Koken is geweldig, maar tijdens het eten zitten we aan tafel.
– Heb je geen zin om te koken? Doe dit dan vooral niet en laat het aan anderen over. Of dit nu je partner, beste vriendin, oom of traiteur is.
– Wijn is heerlijk, maar besteed er wel voldoende aandacht aan en vraag desnoods om advies.
– Zo lang je met mate eet (& drinkt), maar 100% geniet, komt alles goed.
– Niks moet (oke, behalve boter) en alles mag. Luister naar je hart en doe waar jij je het beste bij voelt.

Kerst kalkoen kip stock

Wat kun je verwachten?

Nu is het duidelijk waar kerst voor ons om draait, maar wat kun je precies verwachten? Genieten staat dus centraal en om het nog leuker te maken gaan we voor een Franse kerst. Denk aan klassieke gerechten, volle, rijke sauzen, veel vlees en vis, luxe ingrediënten.

Omdat natuurlijk iedereen anders is, zorgen we voor een mooie balans tussen vol en licht. En we vinden dat we tijdens de feestdagen best urenlang in de keuken mogen staan, maar tijdens het diner zitten we zo veel mogelijk aan tafel. Dus: voorbereiding is key.

gingerbread koekje Kerst stock

Vanaf vandaag plaatsen we dan ook elke dag verschillende kerstartikelen. Dit kunnen natuurlijk recepten zijn, maar ook handige tips ter voorbereiding, ideeën voor tafeldecoratie en meer.

Denk bijvoorbeeld aan een klassieke gevogeltesaus, maar dan wel met een truc om het meer doable te maken. Of welke gadgets heb je precies nodig bij het roosteren van een flink stuk vlees? En waar moet je op letten bij het kopen van delicatessen als truffel?

Om het jullie zo leuk mogelijk te maken zijn we al lange tijd bezig met het bedenken van de leukste recepten, menu’s, tips en tricks. Maar hoe je het ook wendt of keert, iedereen doet het anders.

Soms gebruik je de bereidingswijze van het ene gerecht, maar ga je liever voor een andere combinatie van ingrediënten. Of wat dacht je van een combinatie van je favoriete Culy-recepten om daar je foolproof kerstmenu mee samen te stellen? En kook je dit jaar glutenvrij? Ook daar hebben we iets voor gevonden (binnenkort op Culy!).

Kerst chocoladetaart stock

Mijn Culy

Omdat we waarschijnlijk niet de enigen zijn die weken van tevoren al nadenken over het te koken kerstmenu, is de functie Mijn Culy extra handig. Hiermee kun je recepten, tips en andere artikelen heel gemakkelijk opslaan in een favorietenlijstje, maar ook inspiratie vinden bij anderen.

Hoe je dit doet lees je in dit artikel en geloof ons: het is makkelijker dan je denkt! Zo kun je in een handomdraai handige boards of lijstjes aanmaken, zodat je al je kerst favorieten snel bij de hand hebt.

Mijn Culy2

Jouw mening

Kerst staat voor ons dus volledig in het teken van genieten, maar ook samen zijn staat centraal. En omdat we nergens zijn zonder jullie, zijn benieuwd naar waar jij behoefte aan hebt.

Onze vraag is dan ook: wat zou jij de komende weken willen zien op Culy? Heb je altijd al willen weten hoe je ervoor zorgt dat een kip of kalkoen goed sappig blijft in de oven? Ben je op zoek naar inspiratie om je tafel feestelijk te dekken? Of zoek je het ultieme recept voor een spectaculair dessert?

Laat het ons weten via Twitter, Facebook of per mail via [email protected] en wie weet wordt jouw vraag behandeld op Culy.nl. 

Kerst tafel stock2

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Genieten tijdens kerst met Culy: dit kun je verwachten
Sluiten