Culy
Culy Gadgets 23 augustus 2013

Tof concept voor het opbergen van je voorraad

Tomaten mogen niet in de koelkast, uien en aardappels houden van donkere ruimtes en verse kruiden willen liever niet opgesloten zitten. Het merendeel van de culi’s heeft helaas niet de ruimte voor een dergelijke indeling, maar het Italiaanse designduo FridayProject maakt het ons een stukje makkelijker met hun handige kast voor het opbergen van je voorraad.

Hoewel het lijkt op een simpele boekenkast, zit er toch echt een educatieve reden achter en is hij gebaseerd op de voedselpiramide. Dit houdt in dat er veel ruimte is voor gezonde producten, en minder voor de dingen die je niet te vaak moet eten.

Daarnaast is er gekozen voor materialen die passen bij de verschillende producten. Zo zijn er houten lades voor brood, pasta en granen, donkere ruimtes voor aardappels en uien en een terracotta kist voor verse groenten.

Helaas werd de kast gemaakt om te worden tentoongesteld tijdens de Milaan Design Week en is hij niet te koop, maar met een beetje handige Harry in huis, moet hij zeker zelf te maken zijn.

kastkast2kast3

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Tof concept voor het opbergen van je voorraad
Sluiten