Culy
Culy Gadgets 8 februari 2012

Paul de Leeuw schrijft culinaire autobiografie

Met een titel als ‘kHebjelief, en trek!, kan dit bijna niet anders dan een tof boek worden. En dat is het ook; Paul de Leeuw schrijft hiermee een geweldig kookboek en bijzondere autobiografie in één.

Met de ondertitel ‘Afgeknipte spaghetti + 50 andere recepten’ is ons culy-hart natuurlijk snel nieuwsgierig gemaakt. Maar dit is geen standaard kookboek. Paul de Leeuw blikt namelijk terug op zijn leven tot nu toe, en dat doet hij zoals we van hem gewend zijn: in een vrolijke chaos. Paul herinnert zich niet alleen de belangrijkste gebeurtenissen uit zijn leven, maar vooral ook wat hij daarbij heeft gegeten…

De lezer stapt in een achtbaan die hem van een vijver vol Bulgaarse kikkers naar de keuken van een restaurant in Polen voert, waar de appelmoes van moeder De Leeuw nog altijd op de kaart staat. Maar hij belandt ook op de intensive care van een Amerikaans ziekenhuis waar een nieuwe telg van de familie De Leeuw in de couveuse lag, en in de keuken van de auteur zelf, die ons laat zien hoe je nou precies een perfecte halve kip tevoorschijn tovert.

In het boek vind je heerlijke recepten (onze favoriet: de Choco Cheesecake die hij tijdens het kijken naar De Wereld Draait Door maakt) met mooie foto’s, maar ook veel kiekjes uit Pauls privéarchief. We waarschuwen je: het is een (lekker!) rommelig boek, met allerlei teksten en recepten door elkaar. Maar dit blijkt zowel leuk voor Paul-fans, culy’s, en mensen die gewoon gek op verhalen zijn.

Het boek is nu te koop voor € 24.90.

Schermafbeelding 2012-02-08 om 10.04.58

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Paul de Leeuw schrijft culinaire autobiografie
Sluiten