Redactie
Redactie Gadgets 29 okt 2013
Leestijd: 1 minuut

Nieuw boek van Franse sterrenchef Daniel Boulud

Sinds hij 1982 naar de Verenigde Staten verhuisde vanuit Frankrijk, lijkt chef Daniel Boulud bijna alleen maar successen te hebben gekend. Hij opende het ene na het andere restaurant (waarvan ***Daniel in NYC de bekendste is) en schreef in totaal zeven boeken. Kort geleden bracht hij zijn achtste boek uit: Daniel: My French Cuisine. 

Waar Daniel zich in het merendeel van zijn eerdere boeken richtte tot de thuiskok, is My French Cuisine meer een naslagwerk met verhalen, foto’s en informatie over de Franse keuken en de manier waarop hij kookt.

Het boek staat vol met de meest prachtige en adembenemende foto’s van zijn typisch Franse gerechten, met bijpassende recepten. Vanwege de moeilijkheidsgraad is het voor ons het ultieme zwijmelboek en perfect om een dromerige zondag mee op de bank te kruipen.

daniel3daniel4

Naast het betere kookwerk en de receptuur, staan er ook nog fijne essays in, geschreven door journalist Bill Buford van New Yorker magazine. Deze gaan over de totstandkoming van de technische, typisch Franse gerechten in het boek.

Tot slot heeft meesterkok Daniel nog gedacht aan de ambitieuze koks thuis, en voegde hij aan het eind nog een aantal recepten toe van gerechten die hij zelf voor vrienden thuis kookt. Denk aan een killer aïoli, tarte flambée of varkensgebraad.

Daniel, die we onder andere kennen van deze geweldige video, heeft maar liefst 16 restaurants over de hele wereld, waarvan ***Daniel in New York City verreweg de bekendste is. Het boek is helaas in Nederland nog niet verkrijgbaar, maar wel te bestellen via Amazon voor omgerekend €27,86, exclusief verzendkosten.

daniel2

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Nieuw boek van Franse sterrenchef Daniel Boulud
Sluiten