Redactie
Redactie Gadgets 26 apr 2013

Koken met Joie de Vivre met foodstyliste Béatrice Peltre

Wij lopen altijd warm voor nieuwe inspirerende ontbijtjes, goed gevulde lunch-recepten en simpele, frisse diner ideeën. Blij verrast zijn we dan ook met het eerste kookboek van de Franse food writer, fotograaf én styliste Béatrice Peltre. 

‘Joie de Vivre’ is een fris en vrolijk kookboek met – inderdaad – een flinke dot joie de vivre. Het boek, uitgegeven door Fontaine, is een lust voor het oog en staat bomvol met de mooiste foto’s, lekkerste (Franse) recepten en leuke persoonlijke verhalen van Béatrice zelf. Dat Béatrice styliste is spat van de pagina’s af: alle gerechten zijn even stijlvol gepresenteerd.

Het 314 pagina’s tellende kookboek is in tweeën opgedeeld. Het begint met een kijkje in haar eigen keuken (deel 1) en gaat verder met van de lekkerste ontbijtjes, brunch, lunch, diner en desserts (deel 2). De klassieke indeling dus.

Opvallend is haar focus op glutenvrije producten. Denk: pannenkoekjes van quinoameel, crumble van gierst en amandelcake met chocolade. Alle recepten zijn goed te doen en ook geschikt voor de minder ervaren thuiskok. Dat Béatrice kookt met gevoel is wel duidelijk: elk gerecht is een kunstwerkje op zich.

Voor haar recepten maakt ze veel gebruik van producten van het seizoen en loads of verse groenten, fruit en kruiden. Opvallend is ook het gebruik van glutenvrije meelsoorten. Denk: gierstemeel, boekweitmeel en zelfs amarantmeel. Leuk, weer eens iets anders!

Je koopt Joie de Vivre nu voor 27,95 bij de boekhandel of online, bijvoorbeeld bij Bol.com. Een aanrader voor iedereen die van gezond en inspirerend eten houdt én voor mensen met een glutenallergie.

Tip: neem ook eens een kijkje op haar geweldige foodblog LaTartineGourmande.com. 

beatrice-1beatrice-2beatrice-4

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Koken met Joie de Vivre met foodstyliste Béatrice Peltre
Sluiten