Culy
Culy Gadgets 28 juni 2013

KitchMe: de kook-app voor Google Glass

Naar verluid komt de Google Glass pas eind 2013, of misschien zelfs pas begin 2014 uit, maar ondertussen worden er door jan en alleman apps ontwikkeld om zo de eerste te zijn wanneer hij dan écht op de markt komt. In samenwerking met de Amerikaanse kortingssite Coupons.com is er de keukenapp KitchMe ontwikkeld. Een applicatie waardoor gedoe met vieze vingers in je nieuwe kookboek verleden tijd wordt en je recepten met slechts één woord kunt vinden. 

KitchMe is een app speciaal ontwikkeld voor (thuis)koks om hen een handje (of twee) te helpen in de keuken. Gebruikers kunnen hiermee met behulp van hun stem recepten zoeken door of een specifiek gerecht te noemen of de ingrediënten uit te spreken die je op dat moment voor handen hebt. Vooral deze laatste functie is erg handig wanneer je nog een paar producten in de voorraadkast hebt liggen en geen zin hebt om naar de supermarkt te lopen.

Daarnaast zullen recepten worden ingedeeld op basis van de gemiddelde score die gebruikers het geven en de tijd die nodig is om het te bereiden. Gebruikers kunnen met de aan de zijkant bevestigde touchpad ‘scrollen’ door de zoekresultaten, die als aparte kaartjes worden laten zien door de bril.

Tot slot krijgen de koks de mogelijkheid om de ingrediëntenlijst te zien, voordat ze verder gaan met de instructies bij het recept. Handig dingetje: je kunt er ook voor kiezen om de ingrediënten of instructies laten uitspreken als je je wilt focussen op je pannen, planken en bord.

Klinkt de app je al te mooi om waar te zijn? Toch zal hij echt op de markt komen en zijn ze momenteel bezig met het ontwikkelen van nóg meer opties. Zo proberen ze de mogelijkheden uit te breiden waardoor je op den duur foto’s kunt maken van je gekookte eten en deze direct kunt delen via social media.

Hoewel de Google Glass nog lang niet uit lijkt te komen, is er een speciaal programma ontwikkeld voor speciaal geselecteerden uit de VS om de bril alvast uit te proberen. Voor deze lucky view is het wel al mogelijk de app te testen.

Google Glass komt naar verwachting eind dit jaar of begin 2014 uit. Benieuwd naar wat de Google Glass precies inhoudt? Kijk dan hier voor veel informatie en de laatste updates omtrent deze supersonische bril. 

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
KitchMe: de kook-app voor Google Glass
Sluiten