Culy
Culy Gadgets 30 juli 2012

Je instagrams geprint op chocolade: eetbare kunstwerkjes!

Bij het bedrijf Cocoagraph uit Philadelphia kun je foto’s in polaroid formaat (en Instagrams natuurlijk) laten afdrukken op een reep chocolade. Zo verander je iedere reep in een persoonlijk kunstwerkje!

door Rosa Rolvink

Het werkt als volgt. Als chocolademedium voor je foto kun je kiezen uit melk, wit, puur of biologisch puur. Vervolgens kies je een foto die met behulp van eetbaar papier op de chocoladereep wordt geprint. De repen zijn vierkant, dus foto’s met een polaroid-formaat zijn het meest geschikt. Je kunt het resultaat verder opleuken door te kiezen uit verschillende stijlen en omrandingen. Als final touch kun je nog een persoonlijke boodschap toevoegen. Als resultaat heb je een foto om je tanden in te zetten!

Vierkante foto’s maak je gemakkelijk met je smartphone. Download hiervoor de gratis app ‘Instagram’ of ‘Hipstamatic’. Uit rechthoekige foto’s kun je natuurlijk ook een vierkant selecteren om te laten printen.

Eating1

Het printen van foto’s op chocolade biedt vele creatieve mogelijkheden voor allerlei situaties. Wie houdt er tenslotte niet van chocola? Je kunt de repen bijvoorbeeld gebruiken als geschenk of aandenken voor bruiloften, verjaardagen en feestdagen. In het zakenleven kun je ze mooi gebruiken om je logo op af te drukken. Een foto-reep van 50 gram kost $8.50 (€ 6,90). Voor $12(€9,70) heb je drie kleine hapklare repen.

Het idee om foto’s op chocola te printen komt van de kunstzinnige Rae Vittorelli. Na een opleiding fotografie verdiepte ze zich in de wereld van het suikergoed om later deze twee passies te combineren in haar bedrijf. Het resultaat: Cocoagraph – Chocolate Photograph Co.

241011

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Je instagrams geprint op chocolade: eetbare kunstwerkjes!
Sluiten