Redactie
Redactie Gadgets 24 dec 2011

Het Nederlands viskookboek

Het Nederlands viskookboek is het eerste boek van visspecialist Bart van Olphen; een puur boek over duurzame Nederlandse vissoorten.
Bart van Olphen vertelt het verhaal achter lekkere, eerlijke en gezonde vis. Hij gaat mee vissen met zeebaarsvissers en maakt garnalensoep op het Wad. Hij kookt aan boord, in havens, op stranden en in plaatselijke restaurants. In ruim 60 recepten laat Bart zien hoe verschillende duurzame Nederlandse vissoorten het beste kunnen worden bereid. Gerechten die wellicht ingewikkeld klinken, maar verrassend eenvoudig zijn klaar te maken: tong in botersaus, op de huid gebakken snoekbaarsfilet, inktvis van de plaat.

Maar waar koop je de meest duurzame vis, en waar let je op? Welke basissauzen zijn lekker bij vis? Bart geeft antwoord, vertelt over zijn slag tegen overbevissing en zijn strijd voor duurzame visvangst. Ook legt hij uit hoe je vis schoonmaakt, Hollandse garnalen pelt en oesters opent zonder schade aan het levende beestje, en je hand.

Het Nederlands viskookboek is te koop voor € 29.90.

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Het Nederlands viskookboek
Sluiten