Culy
Culy Gadgets 10 oktober 2013

Het ideale notitie- en receptenboekje voor foodies

Moleskine, bekend van de simpele maar super handige notitieboekjes, heeft iets nieuws uitgebracht: een boekje speciaal voor foodies waarin je al je gegeten gerechten, recepten, ontwerpen en ideeën voor feestjes en diners kwijt kunt. Handig! 

De dessert journal is ideaal voor als je plotseling inspiratie krijgt, aan het brainstormen bent of gewoonweg je killer recepten binnen handbereik wilt houden. Zo kun je per recept de moeilijkheidsgraad, bereidingstijd en ingrediënten netjes opschrijven, is er op elke pagina ruimte voor extra opmerkingen en kan je met het gedeelte voor ontwerpen precies tekenen hoe je wilt dat je gerechten eruit komen te zien.

dessert

Naast dat de Moleskine is ingedeeld op ‘recepten’, ‘feestjes’, ‘ontwerpen’ en ‘bronnen’ (altijd handig als naslagwerk), kun je achterin zelf nog een aantal onderwerpen toevoegen én heeft het een super handige index. Vergelijkbaar met de feestdagen in de standaard agenda, staat hierin precies uitgelegd welke keukengadgets waarvoor gebruikt, de betekenis van veelgebruikte termen en misschien wel het handigst van alles: een overzicht van alle Amerikaanse, Britse en Europese maten en temperaturen.

Officieel is het boekje ontworpen voor foodies met een voorkeur voor zoet – de voorkant is subtiel bedrukt met cupcakes en koekjes en ook de index spreekt boekdelen – maar dat wil nog niet zeggen dat je het voor hartige gerechten niet kunt gebruiken. Sterker nog: wij gebruiken ‘m als verzameling voor al onze inspiratie.

Bestel het hardcover boekje met een grootte van 13 x 21 centimeter via Moleskine of NotebookSociety voor €19,90. En ben je niet een echte koker maar houd je wel van een drankje op z’n tijd? Kijk dan eens naar de bier– en wijn varianten.

journalDessert Journal

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Het ideale notitie- en receptenboekje voor foodies
Sluiten