Redactie
Redactie Gadgets 8 okt 2013
Leestijd: 1 minuut

Heerlijk kookboek: Zoete lekkernijen

Van de auteur van Het Nederlands bakboek, dat in 2012 Kookboek van het Jaar werd, is er nu een nieuw heerlijk kookboek: Zoete lekkernijen.

Dit boek van auteur Gaitri Pagrach-Chandra staat vol met kleine, zoete lekkernijen. Want er is zoveel meer dan cupcakes en koekjes. Gaitri beschrijft Nederlandse gerechten, maar ook juist internationale zoetigheden. Van chocoladefudge, slagroomtruffels en boterbabbelaars tot klassieke brownies en madeleines.

Wij vinden het een bijzonder smakelijk boek, lekker dik en prachtige foto’s van Yuki Sugiura. De ingrediëntenlijst voorin is onwijs handig; want wat is nu ouwel, en waarom gebruikt Gaitri graag ghee? De recepten in het boek gaan van simpel tot ingewikkeld en van klassiek tot modern met een twist. Jammer dat niet elk recept een foto heeft, maar gelukkig zijn de meeste wel voorzien van beeld. Wat ons betreft een echte aanrader voor zoetekauwen.

Over de auteur
Gaitri Pagrach-Chandra is geboren in Brits Guyana maar woont al lange tijd in Nederland. Ze is werkzaam als culinair geschiedkundige. Het Nederlands bakboek is een gedeeltelijke bewerking van haar eerste, in het Engels verschenen boek Windmills In My Oven, een Engelstalig boek geheel gewijd aan Nederlandse baksels.

Zoete lekkernijen van Gaitri Pagrach-Chandra
Prijs: € 24,95. Nu te koop.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Heerlijk kookboek: Zoete lekkernijen
Sluiten