Redactie
Redactie Gadgets 28 okt 2013
Leestijd: 2 minuten

Fijne hulpjes voor het filteren van water

Niet overal ter wereld is het water zo fris, zuiver en goed op smaak als in Nederland. Vaak eindigen we daarom met koelkasten vol plastic flessen op ons vakantieadres, maar je kunt het ook een stuk simpeler aanpakken door je water ter plekke te filteren.

Deze gadgets filteren het kraanwater à la minute, wat je aardig wat kosten in waterflesjes kan besparen. En vind je het water in Nederland niet zo lekker? Dan kun je ze daar natuurlijk ook voor gebruiken.

Let wel: de daadwerkelijke filters zijn vaak beperkt houdbaar en vragen na een langere tijd van gebruik om vervanging en kun je meestal bij de standaard verkooppunten verkrijgen.

Bobble

Toch wel één van de bekendste in zijn soort is de Bobble. Een leuk uitziende waterfles die ideaal is om mee te nemen. Het enige nadeel: hij filtert het water niet 100% waardoor hij niet voor al het water gebruikt kan worden. Vanaf €9,99.

Katadyn MyBottle

De Katadyn MyBottle is één van de betere in z’n soort en filtert alles virussen, bacteriën én chemicaliën uit het water met behulp van een koolstoffilter. Helaas wel €69,95 (maar dan heb je wel wat!).

CamelBak

De CamelBak is ideaal voor sporters omdat je ‘m gemakkelijk aan je tas of riem kunt vastmaken. Wel heeft ‘ie een nadeel: de filter werkt niet tegen bacteriën en virussen en is alleen bedoeld voor reeds drinkbaar water. Je kunt ‘m dus prima voor Nederlands water gebruiken, maar pas op met water uit andere landen. €29,95

Lifestraw

De Lifestraw is een soort opzetstukje en dus geen echte fles. Ideaal voor reizigers omdat hij lichtgewicht en erg klein van formaat is. €24,95

 

Steripen waterfilter

Ook de Steripen waterfilter is geen fles maar kun je wel gebruiken in combinatie met een fles. Steek het “pennetje” in een fles water en binnen 48 seconden reinigt hij met behulp van UV-straling tot een halve liter water.

Helaas gaat de betere technologie vaak wel weer gepaard met een minder fijne prijs, en in dit geval €79,95.

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Fijne hulpjes voor het filteren van water
Sluiten