Culy
Culy Gadgets 14 februari 2015

Dit Kickstarter-project helpt je zelf avocado’s te kweken

Het lijkt misschien too good to be true, maar niets is minder waar. Met behulp van dit Kickstarter-project genaamd AvoSeedo kweek je namelijk zelf een avocadoboom. En ja, dat kan ook in ons koude kikkerlandje! 

Het idee is een initiatief van de Duitse Daniel en is ontstaan door zijn voorliefde voor zowel tuinieren als avocado’s. Na zelf te hebben ervaren dat het ontkiemen van de pit een stuk moeilijker kan zijn dan het lijkt, besloot hij het heft in eigen handen te nemen.

De AvoSeedo is een simpele gadget die ervoor zorgt dat de onderkant van de pit (die het ‘zaadje’ vormt voor de boom) te allen tijde water krijgt, maar niet verdrinkt. Twee cruciale, maar niet al te makkelijk te reguleren voorwaarden. Hierdoor krijgt het de kans om te ontkiemen, waardoor na één à twee maanden de pit klaar is om gepland te worden.

avoseedo_with_plant

Mocht je je afvragen of avocado’s wel kunnen groeien in ons klimaat, dat kan! Hoewel ze oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komen en de aanwezigheid van veel zonnestralen het plantje alleen maar goed doet, is dit in principe niet noodzakelijk en is ook Nederland een geschikte basis.

Bekijk onderstaande video voor een uitgebreide uitleg. En wil je er zelf eentje bestellen? Je kunt het project tot het einde van maart steunen, en vanaf omgerekend €7,89 (inclusief verzendkosten) ben jij de gelukkige eigenaar van een AvoSeedo.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Dit Kickstarter-project helpt je zelf avocado’s te kweken
Sluiten