Dé gadget voor iedere bakfanaat: de kruimeldeegmenger

Grote kans dat je er nog nooit van hebt gehoord, maar geloof ons: als je ‘m eenmaal in je bezit hebt, wil je hem nooit meer kwijt. Met dit handige stukje staal meng je namelijk zonder dat je boter warm wordt of smelt, je deeg tot de perfecte consistentie. 

Bij veel recepten (denk aan taartbodems of scones) word je gevraagd de koude boter samen met wat bloem tussen je vingers te wrijven. Dit zodat het deeg een kruimelige structuur krijgt of juist niet uit elkaar valt (doordat de boter te warm en zacht wordt). Met een kruimeldeegstamper meng je beide ingrediënten zonder enige moeite met elkaar, en blijft de boter op temperatuur.

Naast dat hij ideaal is voor tijdens het bakken, kun je hem ook goed gebruiken wanneer je aardappels of gekookte eieren fijn wilt stampen. Erg handig dus!

Deze variant is gemaakt van RVS en koop of bestel je bij onder andere Dille & Kamille voor €9,95 per stuk.

kruimeldeegmenger

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!