Redactie
Redactie Inspiratie 16 feb 2014

Franse chefs boos om Twitteren & Instagrammen van gerechten

Een aantal Franse sterrenchefs zijn boos vanwege gasten die foto’s maken van hun gerechten, en deze vervolgens op sociale media plaatsen. Sommige koks hebben zelfs een fotoverbod ingesteld.

Volgens Gilles Goujon van driesterrenzaak “L’Auberge du Vieux Puits” in Zuid-Frankrijk, leidt het posten van foodfoto’s af van het eten en verpest het de ervaring van andere gasten in het restaurant. Alexandre Gauthier, chef van “La Grenouillère” in Noord-Frankrijk, heeft zelfs een waarschuwing op zijn menukaart gezet: het maken van foto’s van de gerechten wordt niet gewaardeerd.

Naast ergernissen in het restaurant zelf, zijn de chefs ook niet blij om de publicaties op internet. Ze zouden met één foto, die vaak lelijk belicht is, slecht neergezet worden op internet, waar duizenden mensen meelezen.

Goede publicatie

Niet alle chefs delen deze mening. Zo is de Parijse chef David Toutain juist heel blij met social media. “We moeten meegaan met de tijd,” meent hij. “Ik denk dat sociale media mijn zaak en mijn carrière juist geholpen hebben. Het is goede reclame voor ons.”

De Franse foodblogger Stéphane Riss is het daar roerend mee eens. Volgens haar moeten chefs niet zo snel deze gratis publiciteit afslaan.

We couldn’t agree more. Wat denk jij: foodfoto’s in restaurants, een do of een don’t?

De Franse chef David Toutain

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Franse chefs boos om Twitteren & Instagrammen van gerechten
Sluiten