Redactie
Redactie Inspiratie 3 mrt 2013
Leestijd: 2 minuten

Fijn nieuw merk biologische én gezonde granenrepen: Justnuts

Tussendoortjes hebben we nodig om ons energielevel op peil te houden. En om te voorkomen dat we slecht gaan snacken, zijn granenrepen een goed alternatief. Als ze tenminste niet teveel suikers en gekke toegevoegde stoffen bevatten. Daarom zijn we blij met dit nieuwe merk: justnuts.

De granenrepen van dit merk zijn verantwoord geproduceerd, goed voor je en vooral nogal lekker. De drie soorten repen (Apple & Cinnamon, Coconut en Cranberry) zitten vol met dadels, spelt, noten en gedroogd fruit. Alle ingrediënten zijn biologisch, en Fairtrade als dat zinvol is. Erg prettig, zo’n reep zonder suiker, tarwebloem en andere intensief bewerkte ingrediënten.

Waarom gezond?!
De  dadels in de repen bevatten veel B-vitamines en ze hebben een lage glycemische index waarde. Daarnaast zijn ze lekker plakkerig, zodat suiker, glucosesiroop of andere onnatuurlijke onzin niet meer nodig is. Spelt is een oergraan; deze houdt je bloedsuikerspiegel laag (in tegenstelling tot tarwe) en geeft zijn energie gelijkmatig af. En tot slot de amandelen: goed voor je omdat ze veel ijzer, vitamine B en E bevatten. Ook de andere ingrediënten in de repen zijn goed voor je: zoals Canadese cranberries, appels uit de Hunza vallei en kokosolie.

Bedacht door Erik

Justnuts is opgericht door Erik van Gangelen. Toen Erik maar weer eens vergeten was om een appel mee te nemen voor zijn vier uur trek, stond hij mismoedig voor de automaat op zijn werk. De keuze was beperkt tot gevulde koeken, chocolade of chips. Na zich daar een paar jaar groen en geel aan te hebben geërgerd begon Erik een onderzoek, dacht eens na over zijn toekomst, vroeg zijn vriend Thijs mee te doen, en samen richtten ze justnuts op.

Waar te koop?

De repen zijn onder andere te koop bij Marqt, Coffee Star, Albert Heijn to Go, GoodyFoods en een heleboel onafhankelijke broodjeswinkels, sandwichbars en natuurwinkels.

culy0001culy0002culy0003

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Fijn nieuw merk biologische én gezonde granenrepen: Justnuts
Sluiten