Redactie
Redactie Inspiratie 3 jul 2013
Leestijd: 1 minuut

Ferran Adrià wil Robert Downey Jr. in de hoofdrol van elBulli film

Ferran Adrià, de wereldberoemde chef van het inmiddels gesloten restaurant elBulli, wil dat acteur Robert Downey Jr. de hoofdrol krijgt in de film over zijn restaurant.

Dat zegt Adrià in een interview met Metro.

“Robert Downey Jr. zou een goede keus zijn”, aldus de chef. ‘Hij houdt van eten, hij is een geweldige acteur, heeft in fantastische films gespeeld, en is ongeveer mijn leeftijd. Maar ik weet nog niet wie ‘mij’ gaat spelen in de film.”

De eerste keus van Philippe Rousselet, die de elBulli film gaat produceren, is echter acteur Javier Bardem. Volgens Rousselet wordt de film een mix tussen The Breakfast Club, Dead Poets Society en The Social Network.

De film is gebaseerd op het eerder uitgekomen boek The Sorcerer’s Apprentices: A Season in the Kitchen at Ferran Adrià’s elBulli, geschreven door Lisa Abend, en beschrijft de ervaringen van de schrijfster na een maand lang in El Bulli te hebben gespendeerd. Adrià wil dat de film zijn filosofie en levensstijl weerspiegelt en laat zien dat het leven aan de top van ‘s werelds beste restaurants echt niet zo glamorous is als velen denken.

Beeld: Getty Images

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Ferran Adrià wil Robert Downey Jr. in de hoofdrol van elBulli film
Sluiten