Redactie
Redactie Inspiratie 22 sep 2012

Eten duurder tijdens piekuren, nieuwe trend?

We zijn het al jaren gewend van theaters, vliegtuigmaatschappijen en hotels: tijdens piekuren en in de weekenden betaal je veel meer. Dat is niet zo gek, er is veel meer vraag naar die tijden en dagen en op deze manier kunnen bedrijven de drukte beter spreiden.

De laatste tijd zien we steeds vaker dat ook restaurants meedoen met deze trend. Waarom zou je niet meer betalen als je uit eten gaat op zaterdagavond om 20:00? Er wordt veel gekeken naar zakendiners, het maakt voor zakelijke klanten vaak niet uit of ze nou op maandag om 17:30 eten of op vrijdagavond om 20:30, de afspraak blijft hetzelfde.

In Amerika is het een bekend fenomeen: de early bird special. Speciaal voor mensen die vroeg komen eten, een goedkopere maaltijd. In New York zijn er ook al een aantal restaurants die een speciaal systeem hebben ingevoerd. Daar is het de normaalste zaak om uren te wachten op een tafel bij een goed restaurant. Het mooie restaurant Le Cirque gebruikt de mobiele app Savored waarmee klanten goedkoper kunnen reserveren op basis van de tijd.

Restaurants in Nederland met deze regeling hebben wij nog niet gevonden, maar het zou ons niets verbazen als ze binnenkort zullen verschijnen in de grotere steden…

Restaurant

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Eten duurder tijdens piekuren, nieuwe trend?
Sluiten