Eetbare potloden van chocolade

Culy 19 mei 2014 Inspiratie

Spelen met je eten lijkt tegenwoordig wel een kunst te zijn. De mooiste creaties worden met eten bedacht; vaak bijna zonde om op te eten.

De patissier Tsujiguchi Hironobu van de chocoladewinkel Le Chocolat de H in Tokio, deed hier ook aan mee en maakte potloden gemaakt van chocolade. Mét bijbehorende (niet-eetbare) puntenslijper. De patissier werd hiervoor geïnspireerd door de kunstenaar Nendo, die eerder eetbare verftubes van chocolade maakte.

Je kunt de ‘potloden’ zo opeten, maar het is eigenlijk de bedoeling dat je ze slijpt met de bijbehorende puntenslijper en zo een mooie garnering creëert, bijvoorbeeld voor op een taartje. Prachtig!

De potloden zijn helaas nog niet te koop. Leuk DIY-project voor thuis…?

Chocoladepotloden 1Chocoladepotloden 2

Reageer op artikel:
Eetbare potloden van chocolade
Sluiten