Een gezonde (!) pizza met zeewier: zou jij ‘m eten?
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2012%2F07%2Fmedia_237467_en.jpeg)
Nieuwe trend in pizzaland: pizza’s met zeewier. Mike Lean, een voedingsdeskundige van Glasgow University, creëerde namelijk een ‘gezonde’ pizza, die 30 % van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calorieën, proteïne, koolhydraten, vitamines & mineralen bevat. Wow, een gezonde pizza, seriously?
De pizza wordt namelijk gemaakt met supergezond zeewier, deze de algen zitten vooral in de pizzabodem. Daarnaast zit er rode peper in de tomatensaus voor extra vitamine C. “”I researched the market and found that seaweed was an interesting new ingredient being used in artisan bread. So we used that as a way of reducing the salt level. The sodium content of seaweed is about 3.5 percent compared to 40 percent in salt. There’s iodine in there, vitamin B12, all sorts of things. And the flavour is excellent as well,” aldus Mike Lean.
De volgende maaltijden die de voedingsdeskundige wil ‘tackelen’: curry en fish&chips. Wij zijn erg benieuwd!