Zo maakten ze 300 jaar geleden het eerste bevroren drankje
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F09%2FDrankje2.jpg)
Tijdens de zomer is het onze ultieme redding: ijskoffie! Waar wij aan de slag gaan met een kopje verse espresso of chocolade, wat ijsblokjes en een blender, hadden ze geen van dit alles in het jaar 1668. Wat ze toen deden? Ze gebruikten verse sneeuw om hun drankje te koelen!
Op Daily Mail vonden we een oud recept van Engelsman Edward Montagu uit 1668, waarop staat beschreven hoe in die tijd het allereerste bevroren drankje werd gemaakt.
Men gebruikte cacaobonen, vanille, suiker en andere smaakmakers om er een gewoon drankje van te maken, en vervolgens werd het geshaked met verse sneeuw! Hierdoor werd het ijskoud en begon het te lijken op de bevroren drankjes zoals wij die nu kennen.
Het uiteindelijke resultaat was een stuk harder dan hoe wij het kennen, maar op deze manier had men wel iets verfrissends te drinken. Daarnaast werd er geen gebruik gemaakt van chocolade zoals wij die nu kennen, maar van pure cacaobonen, omdat het simpelweg nog niet bestond. Bizar!
Hoe maak of drink jij jouw bevroren drankje het liefst? Deel het met ons onderaan het artikel!