IJsthee is hipper dan ooit (en wij zijn fan!)

Vroeger dronken we massaal ijsthee, maar dan wel uit een fles van de supermarkt. En die smaak had eigenlijk bar weinig met thee te maken. Hoe anders is dat anno nu, een tijd waarin échte ijsthee juist weer razend populair is.

We noemen het ijsthee 2.0, maar eigenlijk is dit juist de originele versie. Heerlijke thee zetten, deze af laten koelen en vervolgens drinken: dat is hoe ijsthee bedoeld is.

Uiteraard kun je deze ijsthee aankleden met je favoriete smaakmakers. Zoetstoffen natuurlijk, zoals honing, suiker-, agave- of ahornsiroop. Maar ook fruit en kruiden maken van je ijsthee een feestje.

Stock ijsthee

Hoe ontstond deze trend?

In Amerika, hoe kan het ook anders, begonnen de afgelopen jaren talloze koffiezaakjes ook goede thee te schenken. In de zomer maakten ze van de mooie theesmaken ook frisse ijsthee.

Veel merken speelden hierop in. Groene ijsthee werd een trend, die nu eindelijk écht naar groene thee smaakte. Dat was voor veel ijsthee-fans wennen, want het was een stuk sterker en minder zoet dan het goedje wat in de bekende flessen uit de supermarkt zat.

En toen?

Langzaamaan wende men aan deze ‘echte’ ijsthee en werd de smaak omarmd. Inmiddels worden er in Nederland in vele koffiebars, restaurants, delicatessenzaken én ook supermarkten heerlijke ijsthee verkocht. Van milde drankjes van groene of witte thee, tot sterkere varianten van bijvoorbeeld rooibos.

Zelfs cocktailbars haakten in op deze hype. Er werden cocktails op basis van koude thee gemaakt, bijvoorbeeld in combinatie met vermouth of gin. Heel verrassend!

Starbucks ijsthee2

Cheers!

Wij maken ijsthee graag zelf (lees hier hoe je dat doet!), maar we halen ook graag een flinke beker ijsthee onderweg. Starbucks heeft sinds kort een fijn assortiment aan ijsthee: de Teavana Shaken Iced Tea. Er zijn vier smaken:

– Blackberry Mojito Green Tea Lemonade Shaken Iced Tea (een non-alcoholische mojito op basis van groene thee, bramen, munt en limonade)
– Black Shaken Iced Tea (zwarte thee, lichtgezoet en met de hand geschud met ijs)
– Hibiscus Shaken Iced Tea (de Passion Tango-thee, geinfuseerd met hibiscus, appel, citroengras en andere tropische smaken)
– Peach Green Tea Lemonade Shaken Iced Tea (een mix van groene thee, zoete perziken en gember)

De ijsthee van Starbucks is nu te koop in elk filiaal. Cheers, op de zomer!

starbucks ijsthee

In samenwerking met Starbucks