Redactie
Redactie Drinken 28 jul 2014

Nederlanders vinden koffie op de werkvloer belangrijker dan de lunch

Uit een recent onderzoek is gebleken dat Nederlanders een goede bak koffie op de werkvloer een stuk belangrijker vinden dan een lekkere lunch. 

Het onderzoek is in juni dit jaar afgenomen door Nestlé Professional onder 550 werkende Nederlanders, waarbij men aangaf dat goede koffie werkt als een visitekaartje van het bedrijf. Ruim eenderde van de respondenten zegt zelfs dat het soms kan bijdragen aan het winnen van een zakendeal en eenvijfde denkt zonder koffie niet goed te kunnen functioneren.

We waarderen het als de kwaliteit goed is, maar daarnaast heeft de koffieautomaat ook een sociale functie. Zo blijkt het dé plek te zijn om bij te praten met collega’s, al gaat dit voornamelijk over zakelijke onderwerpen, het laatste nieuws en activiteiten tijdens het afgelopen weekend.

Betalen voor de koffie
Naast dat men de koffie verkiest boven het middagmaaltje, is tweederde van mening dat de werkgever moet voorzien in de behoefte aan koffie. Wel zegt maar liefst 17,5 procent bereid te zijn om te betalen als de kwaliteit er daardoor beter op wordt en geeft 10 procent aan überhaupt te willen te betalen voor koffie op de werkvloer.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Nederlanders vinden koffie op de werkvloer belangrijker dan de lunch
Sluiten