Culy
Culy Drinken 30 juli 2014

Heerlijk doe-boek: Ontdek de wijnexpert in jezelf

Loop je wel warm voor een goed glas wijn, maar interesseert de wijnetiquette je minder? Of weet je gewoon nét te weinig over je eigen smaak? Dan is Ontdek de wijnexpert in jezelf misschien wel iets voor jou: een doe-boek waarin je kunt lezen, krassen en ruiken.

Auteur Richard Betts neemt je in zijn boek mee in de wondere wereld van wijn en laat je kennis maken met verschillende smaken en wijnlanden. Hij is een van de tweehonderd meester sommeliers ter wereld en schrijft regelmatig over wijn in The New York Times.

Ontdek de wijnexpert in jezelf_omslag.indd

“Wijn hoort bij gewone boodschappen, en is geen luxe”, aldus de schrijver. En daar kunnen wij ons heel goed in vinden. Verwacht in dit boek daarom geen gebral over wijn, maar concrete hulpmiddelen, zoals geursticks (zoals je die kent van parfumreclames in tijdschriften), die je helpen smaken te doen herkennen. Zo vind je voortaan sneller de wijn die goed bij jou past.

Dus: heb je even geen tijd of geld voor een wijnproeverij in Frankrijk? Lees (en doé) dan thuis vanaf de bank dit fijne boek en je bent in no-time een kenner van je eigen neus.

Ontdek de wijnexpert in jezelf is te vinden in de boekwinkel en te bestellen via Bol.com voor €16,95 euro.

WijnexpertWijnexpert

Twee voorbeelden uit de Engelse versie (bron: myessentialwine.com/book)

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Heerlijk doe-boek: Ontdek de wijnexpert in jezelf
Sluiten