Redactie
Redactie Drinken 28 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Voor op je kerst-verlanglijstje: een wijnkaraf met warmte- én koelelement

Met de feestdagen voor de deur is het moment daar om na te denken over de aankleding van de tafel. En natuurlijk serveer je je gasten de beste wijnen in de beste wijnglazen!

Vinoloog Barbara Verbeek ontwierp eerder al speciaal voor Royal Leerdam wijnglazen die de smaakbeleving van een specifieke wijn versterken. In navolging op deze glazen heeft Verbeek nu in samenwerking met de glasfabrikant ook de zogeheten Femme en Homme karaf met bijbehorend Roc koelelement (dat ook als warmte-element kan worden gebruikt) ontworpen.

Twee soorten karaffen

Zoals de naam al doet vermoeden heeft wijnkaraf Femme een elegante vorm en is zij hierdoor uitermate geschikt voor complexe, jonge, fruitige, volle witte of rode wijnen. Denk hierbij aan een Houtgerijpte Chardonnay, Houtgerijpte Chenin Blanc, Houtgerijpte Viognier, Marsanne, Roussanne, Malbec, Carménère, Merlot, Tempranillo Crianza, Shiraz, Zweigelt, Primitivo en Nebbiolo.

De Homme variant is met zijn sterke, hoge schouders juist speciaal ontworpen om krachtige, kruidige en complexe wijnen extra zuurstof te geven. De volgende wijnen komen het beste tot hun recht in karaf Homme: Chardonnay met duidelijk aanwezige  houtrijping, Tempranillo (Gran) Reserva, Sangiovese, Grenache, Syrah, Mouvèdre, Pinotage, Cabernet Sauvignon en Touriga Nacional.

een wijnkaraf met warmte- én koelelement

Warmte én koelelement

De karaf staat als een huis dankzij het Roc element én zorgt ervoor dat de wijn op de optimale temperatuur kan worden gehouden. Door het Roc koelelement te koelen in de koelkast of vriezer, kan de wijn koel worden gehouden in de karaf. Door het stenen element op te warmen in de oven, op de verwarming of door middel van heet water kan de wijn geleidelijk opwarmen in de karaf.

De Roc is zowel geschikt voor de Homme als de Femme karaf. Kwestie van het element omdraaien et voilà! Mooi detail: deze bodem is gemaakt van een uniek soort Finse zeepsteen.

De karaf en de Roc-bodem zijn los verkrijgbaar via Bijenkorf.nl en Wehkamp.nl. De karaffen kosten € 24,99 per stuk, en het Roc-element €49,99.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Voor op je kerst-verlanglijstje: een wijnkaraf met warmte- én koelelement
Sluiten