Redactie
Redactie Drinken 2 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Drinken als de president van Frankrijk

Francofielen opgelet! Altijd al gedroomd van een leven als de president van Frankrijk? Dan is dit nu je kans! Om geld op te halen voor de Franse overheid en tegelijkertijd een meer bescheiden wijncollectie aan te leggen, besloot de Franse president onlangs een deel van de inhoud van de presidentiële wijnkelder te verkopen tijdens een veiling. Maar liefst 1200 (!) flessen zullen worden verkocht waaronder een aantal meer simpele soorten, maar ook meer dan genoeg extravagante varianten van onder andere wijnhuis Mouton Rothchild. 

Dat het leven van een president vrij uitbundig kan zijn is bekend en om dit imago iets in te perken en de schulden van het land te verminderen besloot president Hollande onlangs de wijnkelder flink aan te pakken. Duizenden wijnen vullen de kelder waarvan de één is nog duurder is dan de ander. Tijdens de veiling komen de mooiste flessen aan bod, waarbij je moet denken aan champagnes van bijvoorbeeld Krug en Salon (twee van de meest exclusieve soorten) en Mouton Rothchild.

Hoe bijzonder de veiling is wordt benadrukt door het feit dat dit de eerste keer wordt dat er wijnen uit de wijnkelder van het paleis Elysée worden verkocht. Wijnen worden al verkocht vanaf €15,- per fles en kunnen oplopen tot in de duizenden euro’s. Ja, je moet er inderdaad wat voor over hebben, maar dan heb je ook wat!

Verwacht wordt dat er ongeveer €250.000,- zal worden opgehaald. Of president Hollande zijn uiteindelijke doel echt zal bereiken – het laten dalen van de begrotingsschuld – is nog maar de vraag, een aardige poging is het zeker.

De veiling zal plaats vinden in veilinghuis Drouot in Parijs, meer informatie over eventuele inschrijvingen vind je hier.

France's newly-elected President Francois Hollande displays a bottle of wine he received during his visit to the General Council of Correze in Tulle

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Drinken als de president van Frankrijk
Sluiten