Culy
Culy Drinken 18 februari 2014

De wijnen van Mandela’s dochter en kleindochter

De dochter en kleindochter van Nelson Mandela hebben hun droom laten uitkomen en zijn in 2010 een eigen wijnhuis begonnen: House of Mandela. Deze fairtrade wijnen zijn vanaf nu ook in de Nederlandse supermarkten te vinden.

Makaziwe en Tukwini Mandela maken via House of Mandela al een aantal jaren met succes wijnen in de Afrikaanse Wes-Kaap. De Mandela’s hebben voorouders uit de koninklijke Thembu-stam, dus de wijnen worden volgens de Thembu tradities gemaakt. Moeder en dochter willen deze tradities graag in hun wijnen laten spreken en dat maakt het tot een bijzonder verhaal.

Tukwini Mandela

Wijninkopers Yvonne Klaassen en Alexandra Pouderoyen ontdekten vorig jaar dit bijzondere wijnhuis. “We hebben het bedrijf in 2013 bezocht en waren onder de indruk van zowel de mensen als de wijnen. Vanaf de oogst in januari 2013 zijn we gezamenlijk bezig geweest met het samenstellen van de perfecte blends voor de Nederlandse markt.”

Klaassen en Pouderoyen probeerden direct deze wijnen naar Nederland te halen. En dat is gelukt! Makaziwe en Tukwini komen zelfs dit jaar naar Nederland om over hun wijnen te vertellen.

Als je straks één van de vier wijnen van House of Mandela koopt, draag je direct bij aan betere werk- en leefomstandigheden van wijnboeren in Zuid-Afrika. Dit gaat via de ontwikkelingsorganisaties House of Mandela Family Foundation en de Africa Rising Foundation.

Er zijn in Nederland vier wijnen verkrijgbaar uit de Thembu Collection van House of Mandela: een Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Pinotage. De supermarkt Boni, Coop, Deen, Hoogvliet, Jan Linders, Nettorama en PLUS verkopen elk één of meer van deze wijnen voor € 5,49.

Packshot Chardonnay

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
De wijnen van Mandela’s dochter en kleindochter
Sluiten