Culy
Culy Drinken 19 oktober 2012

De duurste cocktail ter wereld kost… 6767 euro

Het record voor de duurste cocktail ter wereld is verbroken door de Engelse cocktailexpert Salvatore Calabrese. De duurste cocktail ter wereld kost nu £5500, omgerekend 6767 euro. Hij verbrak het record in zijn eigen bar Salvatore’s in de Londense Playboy Club en geeft toe erg zenuwachtig te zijn geweest.

‘Omdat ik voor zo’n groot gezelschap stond, was het belangrijk dat mijn handen niet bewogen terwijl ik de flessen opende en deze bijzondere ingrediënten in mijn eigen mixglas goot, welke ik al 40 jaar in mijn bezit heb.’

Het vorige record stond op naam van The Skyview Bar van het Burj Al Arab Hotel in Dubai welke een luttele £3766 (omgerekend 4633 euro) per glas kost.

Salvatorecalabrese2Salvatorecalabrese

De cocktail kostte uiteindelijk zoveel geld doordat het een mix was van verscheidene ingrediënten, waarvan sommigen meer dan 200 jaar oud waren. Salvatore zegt erg trots te zijn dat hij de cocktail mocht en kon maken in zijn eigen bar en gebruikte Clos de Griffier Vieux Cognac uit 1778, Kummel likeur uit 1770, Dubb Orange Curacao uit 1860 en twee shots Angostura Bitter uit 1900.

Bijzonder? Zie hier hoe ‘The Maestro’, zoals Salvatore genoemd wordt, de cocktail maakte.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
De duurste cocktail ter wereld kost… 6767 euro
Sluiten