Redactie
Redactie Inspiratie 14 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

DIY: partyprikkers met een hip ombre tintje

Ombre is hip. Op pollepels bijvoorbeeld, of koekjes. En het kan natuurlijk ook op sateprikkers voor een feestje! Dit idee voor ombre prikkers vonden we op de leuke blog somewheresplendid.

Dit heb je nodig:

– Houten sateprikkers
– Glazen potjes
– Water
– Eetbare kleurstof (te koop bij kookwinkels en toko’s)
– Keukenpapier

il_570xN.450467283_lgs6

Zo maak je ze:

Vul drie glazen met water: de eerste bijna vol, de tweede voor 2/3 en de laatste voor 1/3.

Kies de kleuren die je wil gebruiken, voor het mooiste ombre-effect ga je uit van één basiskleur die je aanvult met een andere kleur. Wil je bijvoorbeeld, zoals hier op de foto, een ombre effect met groen en blauw? Kies dan voor felroze en gele kleurstof, dit wordt samen namelijk groen-blauw. Let op: de kleur wordt uiteindelijk iets warmer dan hoe het eruit ziet in het glas, dit komt door de houten prikkers.

Doe je gekozen basiskleur in het eerste glas, steeds per druppeltje tot je de gewenste kleur krijgt. Test je kleur eventueel eerst even op een stuk keukenpapier.

Herhaal voor de andere twee glazen. Deze glazen hebben (in dit geval) allebei geel als tweede kleur, naast felroze. Zorg ervoor dat het glas wat voor 2/3 vol zit met water ongeveer de helft minder intens is qua kleur.

Dip de sateprikkers, met het smalle puntje naar boven, in het eerste glas. Laat 5 minuten zo staan. Haal de prikker eruit en laat goed uitlekken. Dep de prikker lichtjes af met een stuk keukenpapier en laat ongeveer 5 minuten drogen. Herhaal met de twee andere glazen.

Als je dit proces vaker herhaalt wordt de overloop van de kleur zachter en het ombre effect dus groter.

il_570xN.453251064_m3nmil_570xN.464121052_pt9o

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
DIY: partyprikkers met een hip ombre tintje
Sluiten