Redactie
Redactie Diner 4 jun 2012
Leestijd: 1 minuut

DIY: eetbare amuselepels maken

Je ziet tegenwoordig veel eetbare amuselepels. Lekker, en het scheelt ook weer afwas. Helaas zijn eetbare amuselepels vrij prijzig, en dat terwijl je ze maar  een keer kan gebruiken. Dus waarom niet zelf eetbare amuselepels maken?

Dit idee komt van de blog www.scissorspaperwok.com.

Leg een witte boterham klaar op een snijplank en rol deze met een deegroller plat. Als je een pastamachine hebt kan je het brood ook door de pastamachine draaien zodat het brood lekker plat wordt alsof het deeg is.

Snijd met behulp van de uitsteekvorm de lepel uit het brood. Heb je geen uitsteekvorm in de vorm van een amuse lepel? Snijd dan een sjabloon uit karton zodat je deze op het platte brood kan leggen en de lepel met een mesje kan uitsnijden.

Leg de broodlepel op een amuselepel en druk het aan zodat het de vorm krijgt van de amuselepel. Bak de lepels op 180 graden voor 12 tot 15 minuten tot het brood bruin gekleurd is en hard geworden is.

De amuselepels zijn ook een leuke vervanging voor een toastje!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.