DIY: échte pure chocolademelk in een handomdraai
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F01%2F185510909.jpg)
Wij zijn dol op chocolademelk, maar niet uit een zakje of pakje. Nee, goede chocolade smelten, volle melk opwarmen, misschien met wat slagroom, een beetje suiker erbij (of een scheutje likeur…), een snufje zout om de smaak op te halen, en dan een tijdje goed roeren met een garde.
Maar hoe kun je dit nu sneller doen, zonder dat je inboet aan smaak? Op YouTube vonden we deze handige tip.
Goede chocolade en slagroom smelten en dit mengsel laten opstijven in de koelkast. Er daarna balletjes van draaien en deze in de koelkast of vriezer houden (daar blijven ze wel een paar maanden goed!). Iedere keer als je zin hebt in verse, pure chocolademelk, warm je een kop melk op met zo’n balletje choco… en genieten maar!